Webshop

  • Arbequina - Spanje Deze olijfolie uit het zuiden van Spanje is een topper. Prijs kwaliteit is deze olijfolie echt onovertrefbaar. Bij diverse proeverijen komt hij er altijd positief uit. Het is een zachte olijfolie met een lichte pepertoets. Bakken, braden, in salades? Overal staat hij zijn mannetje. Sedert 2006 werd deze olie reeds 4x verkozen tot beste olijfolie van het land in de rijpe pluk. Als je weet dat Spanje de grootste producent ter wereld is...
  • In het glas heeft deze rosé de typische lichtroze kleur zoals vele rosé wijnen uit Zuid-Frankrijk en de Provence. In de neus is de wijn levendig en expressief met tonen van rood fruit, zoals frambozen, een vleugje aardbei en wat perzik. Ook in de mond komt de levendigheid terug maar ook de goede balans tussen het fruit en de zuren. Heerlijk fris en mooi fruitig, kortom een rosé om van te genieten.  Paul Mas noemt deze wijn zelf : DE zomerwijn van het jaar !
  • Deze Chardonnay heeft een mooie neus van rijp citrus- en tropisch fruit en vanilletonen. In de mond is de wijn medium vol tot vol, met fraaie tonen van geel fruit en eindigend met heerlijke zuren waardoor de wijn helemaal in balans komt en de smaak lang aanhoudt in de mond. Dorstlessend en culinair tegelijk dus een wijn voor elk moment!
  • Zuid-Afrika koestert sinds zijn eigen bijzondere druif, de Pinotage.  In de loop der jaren is het wijnmaken in Zuid-Afrika geperfectioneerd en zijn de Pinotage wijnen eleganter geworden en soepeler, zodat ze door veel wijnliefhebbers worden gewaardeerd. Er is ook meer fruit in gekomen, met geuren die vaak doen denken aan frambozen, maar ook meer exotische vruchten, zoals banaan. Toch is, ondanks alle moderne techniek, het maken van een rosé van Pinotage geen gemakkelijke opgave. Het leuke is natuurlijk als de eigenschappen van de Pinotage toch ook herkenbaar blijven, zoals in deze smaakvolle rosé, die mooi zacht is, met goed fruit, kersen, een aangename frisheid, mild, niet beendroog en ook wat banaan. Een heel aangenaam glas rosé.  Heel lekker bij kip, Aziatische keuken of voor op het terras.
  • Indlovu

    31,50
    Indlovu ’is het woord voor olifant in verschillende Afrikaanse talen. De makers baseren hun gin dan ook op de planten die de olifant eet.
    Indlovu gin krijgt zijn smaak van verschillende 'flavour runs'. De essentiële ingrediënten worden gehaald uit olifantenmest (!) die gewassen en gedroogd werd. De botanicals worden vervolgens ge-infuseerd in de gin, en geven ze deze gin het unieke karakter en smaken van Afrika. Het is immers zo dat olifanten heel eigenaardige dieren zijn als het op hun spijsvertering aan komt. Ze verteren namelijk slechts een klein gedeelte van het plantmateriaal dat ze opeten, en zo ontstond bij de makers - twee Engelse wetenschappers - een waanzinnig idee... zou je Gin kunnen maken van de uitwerpselen? And so they did. Uiteraard worden alle ingrediënten eerst grondig schoongemaakt voor ze gin kunnen maken, dit omhelst 6 stappen: verzamelen, wassen, steriliseren, spoelen, drogen en opslag.Deze gin is geen alledaagse gin, en leent zich naast de klassieke combo met tonic eveneens tot een cognac experience. De aardse smaken complementeren mooi met koffie en chocolade. De gin is zacht, complex met aardse en kruidige aroma's. Kristalheldere, gouden kleur. In de neus jeneverbes, gras, aardse aroma's en citrus. In de mond opnieuw jeneverbes, engelwortel, citrus, aardse tonen en kruidigheid van de Afrikaanse savanne. De afdronk is fluweel, elegant, gebalanceerd en romig.
    15% van de winst van de verkoop van Indlovu-gin zal worden gedoneerd aan de Africa Foundation om hun werk op het gebied van natuurbehoud in het Phinda Game Reserve te ondersteunen.
    Een innovatieve premium gin voor de avontuurlijke geest en de veeleisende ginverzamelaar.
    50cl fles
    UITVERKOCHT
  • Frisse en fruitige rosé met fijne aroma’s van rood fruit. Evenwichtige smaak met fijne zuren die zorgen voor een speelse en zéér verfrissende afdronk.  Lichte wijn, ideaal bij warme temperaturen!
  • BIOWIJN 100% Nero d'Avola uit Sicilië, Italië.  De wijngaarden van Baglio Gibellina ligging tussen de 300 à 600 meter hoogte. Volledig biologisch gemaakt. Een diepe, robijnrode wijn met violette tinten en een intens parfum van granaatappel met wilde bessen en aardbeien, een klein beetje kreupelhout ook. Hij is zacht van karakter met fluweelzachte tannines die evenwichtig in het geheel verweven zijn.
  • Gemaakt van Cinsault en Grenache is Marius Rosé een expressieve en fruitige rosé wijn.  Deze wijn is heel mooi in balans: de rijpe zuren en veel fruit zorgen voor een rond gevoel in de mond. Perfect als aperitief of bij de barbecue!
  • Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954. Deze Nero di Troia is een soepele, zachte wijn met veel rijp zwart fruit en onderliggende indrukken van zoethout en kruiden.  Fluweelzachte tannines maken de wijn tot een topper!
  • Licht strogele wijn met veel passievrucht en gele en groene appel in de neus. De lichte houttoets geeft fijne biscuit in de mond met een frisse, minerale, lange afdronk. 35% houtgelagerd gedurende 8 maanden.
  • Deze uitstekende Crémant van het eveneens uitstekende huis Dopff & Irion uit Riquewihr is licht goudgeel met fijne en aanhoudende bubbels. De aroma’s, vooral van witte bloesem, wit fruit, appels, pêche en zelfs amandelen, zijn duidelijk aanwezig. In de mond een levendige, frisdroge en volle Crémant met een heel mooi evenwicht en een lange afdronk.
  • Afkomstig uit Veneto in Italië, waar sinds de 18de eeuw de wijngaarden in het gebied van de rivier de Piave liggen. Een mooie droge mousserende wijn op basis van 60% Pinot Blanc en 40% Chardonnay. Een heerlijk bouquet van rijp fruit en bijzonder fris.  Zeer fijne bubbels in het glas en even fijne smaak in de mond!
  • Deze wijn op basis van Chardonnay zal zeker bekoren met zijn aroma’s van steenfruit ondersteund door een subtiele eiktoets.  Moelleux en aciditeit zijn heel mooi in evenwicht. Mooie mondvullende wijn met een lichte aangename kruidigheid en een hint van eik.
  • De Special Reserve No.1 is een blend gebaseerd op de Bordeaux-variëteiten, met Malbec als hoofddruif. Een volle blend met aroma's van cassis, violet, rijpe pruimen en zwarte olijven. Een complexe, maar prachtig uitgebalanceerde smaak die een heel lange afdronk achterlaat met hints van pure chocolade en truffel. Deze Malbec is genoemd naar een dochter van Jacques Mouton, Antoinette Mouton, die in 1699 met Jacques naar de Kaap reisde. Jacques Mouton was een van de baanbrekende Franse hugenoten die hielpen bij het creëren van het land dat Zuid-Afrika zou worden. Als Franse hugenoot werd hij begraven op La Terra de Luc in Franschhoek, waar veel hugenoten gestationeerd waren. Met deze wijn eren we de hugenoten die een grote invloed hebben gehad op de toekomst van de wijnbereiding in Zuid-Afrika. De wijn wordt geproduceerd door La Couronne, een van de oorspronkelijke boerderijen die aan de hugenoten zijn geschonken.
  • Rode wijn gemaakt van 4 druivensoorten : Cabernet Sauvignon 38%, Petit Verdot 21%, Malbec 17%, Merlot 14%, Cabernet Franc 10% De druiven voor deze Saronsberg Seismic Rooi werden manueel geoogst. Dit is een donkere rode wijn met aroma’s van cassis, rode bessen en zeer verleidelijke, maar goed gedoseerde tonen van het eikenhout. De wijn is vol van smaak met veel rijp fruit, subtiele kruidige tonen en stevige maar zachte tannines.  De wijn kreeg 20 maanden houtrijping. Ondanks de kracht ook een zeer elegante wijn, een topper!  Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg in de regio Tulbagh, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.
  • Deze Pinotage is een kruidige wijn met accenten van chocolade, zwarte peper, munt en eucalyptus. Hij heeft fruitige aroma's van moerbei, bramen en pruimen. Toets van licht verbrande rubber en een diepe smaak van gestoofde zwarte vruchten. De tannine zijn aanwezig maar heel zacht.
  • 60% Fiano - 40% Greco Strogeel met groenachtige reflecties. De neus is vrij intens en complex, de bloemige en fruitige tonen vallen op. In de mond is het vol, vet en persistent met een goede zuurgraad en hartig. Hints van tropisch fruit en een citrus mond. Fiano geeft de bloemige tonen aan de wijn, Greco geeft wat groene kruiden en citrus fruit. De fijne zuren en het subtiele bittertje maken de wijn typisch Italiaans.
  • 71% Cabernet Sauvignon - 29% Shiraz Een rijpe moderne wijn vol met rijpe bessen en noties van tabak, fruitig karakter met een beetje kruidigheid en vanille. In de mond vol en rond met zachte tannine en een mooie lange zachte afdronk.  
  • Deze witte wijn is de Estate Blend van het wijnhuis Bon Courage en is gemaakt van 67% Colombard en 33% Chardonnay. Men vindt een mix terug van verse fruitsmaken zoals perziken, peren en citroenen. De rijke karakters van deze wijn zitten niet alleen in de neus maar ook in de smaak. De Chardonnay is essentieel om de natuurlijke zuurtegraad van de Colombard te doorbreken. Het is een "zeer knappe" alledaagse wijn.
  • Deze witte wijn komt van wijngaarden gelegen in Nuy Valley, Worcester.   In de neus vind men gedroogde perziken en een mooi versmolten vleugje eikenhout. In de mond fris en fruitig met de typische bloemige toetsen van de Viognier. Bela-Bela betekent “de pot die kookt” in Tswana. Het is een kleine stad in Limpopo, een provincie in Zuid-Afrika, tot 2002 gekend als “Warmbaths” in het Engels en “Warmbad” in Afrikaans, dankzij de geothermische bronnen.  De Bela-Bela wijnen worden gemaakt door C.P.Conradie, wijnmaker van de familiale Winery Conradie Penhill.  Hij werd reeds twee maal verkozen tot 'Beste wijnmaker van het jaar' in Zuid-Afrika.
  • Een aangename, frisse en aromatische wijn met een fruitige guavatoets. 100% Colombarddruiven, koud vergist met het oog op een frisse wijn. Colombard is een heel sappige en productieve druif die aan de basis ligt van aangename fruitige wijnen zoals deze.
  • Deze wijn heeft een robijnrode kleur. Kruidige toetsen en aroma’s van kersen, pruimencompote en gedroogde vijgen. Hij maakt een fluweelzachte indruk met zachte tannines en zorgt voor een erg soepele wijnbelevenis. Deze Neropasso komt tot stand door een eeuwenoud proces van appasimiento waarbij de druiven gedeeltelijk worden gedroogd op geventileerde zolderruimtes. Op die manier verliezen ze ongeveer 30% van hun vocht. Na de persing zorgt dit proces voor een grotere concentratie van smaken die bijdragen tot het typsiche karakter van deze wijn. Dit is een heel veelzijdige wijn die samengaat met een hele reeks pasta’s met groenten, vlees en kip. Maar ook bij een stoverij of bij Aziatische gerechten is dit een hele goede match. Bovendien is het de ultieme metgezel van kaasschotels. Eveneens verkrijgbaar in Magnum en 3 liter fles beiden in houten kist.
  • 95% Malbec - 5 % Torrontes Rosé wijn uit Calchaqui, Salta, Argentinië.  Gelegen in het hart van Cafayate woestijn. De wijngaarden liggen op 1700 meter hoogte.  Regio gekenmerkt door een rots/zanderig terroir. Droog klimaat met heel veel zon en felle koele nachten. Wat voor de druiven een uitdaging is.   Wijnen met heel veel fraicheur. Zeer frisse rosé wijn, met veel fruit en een kleine florale toets op het einde.  Aroma's van aardbeien en kersen en in de finish een beetje oranjebloesem.  Zeer fijne, smaakvolle rosé!  
  • Deze rosé wijn komt van wijngaarden gelegen in Nuy Valley, Worcester.   Deze wijn is een echt fruitbommetje: verse aardbeien en kersen springen bijna uit het glas.  Toetsen van rozen vervolledigen het smaakpallet.  De zon in je glas!! Bela-Bela betekent “de pot die kookt” in Tswana. Het is een kleine stad in Limpopo, een provincie in Zuid-Afrika, tot 2002 gekend als “Warmbaths” in het Engels en “Warmbad” in Afrikaans, dankzij de geothermische bronnen.  De Bela-Bela wijnen worden gemaakt door C.P.Conradie, wijnmaker van de familiale Winery Conradie Penhill.  Hij werd reeds twee maal verkozen tot 'Beste wijnmaker van het jaar' in Zuid-Afrika.
  • Manu Vanneste creëerde, als bezieler van Double V, met deze versie een schitterende whisky!  In een voormalig marsala-wijnvat rijpte 8 jaar lang een Ardmore single malt-whisky. Dat leverde 273 flessen op 56% sterkte op.  Lichte turf.
  • Een strogele wijn met groene tinten en delicate florale aroma’s met een citrustoets. Het is een frisse en mineraalrijke smaakervaring in een evenwichtige, volle structuur. Deze combinatie van Garganega en Chardonnay is afkomstig van Veneto en heeft er ook alle positieve kenmerken van. Veneto kent een zacht klimaat met natte winters. De druiven krijgen er de tijd om zich langzaam te ontwikkelen. Dat uit zich in wijnen met een zacht en subtiel karakter. Schitterend bij Italiaanse klassiekers zoals risotto en pasta met vis, schelpen en wit vlees. Ook bij Vlaamse en Franse gerechten met schelpdieren, asperges en vis is dit een uitstekende wijn.
  • Floating Dutchman wilde een originele Zuid-Afrikaanse rum maken met de beste lokale ingrediënten. Ontstaan in Kaapstad in 2016, duurde het 3 jaar om het proces te perfectioneren. Van het perfectioneren van de fermentatiemix tot het selecteren van de distillatiemethode groeide de ambitie om een authentieke drinkervaring te creëren die de regio zou verdedigen. Door een combinatie van traditionele en moderne methoden waren ze in staat om een werkelijk unieke Zuid-Afrikaanse ervaring te creëren. Gemaakt van de basis van de premium rum van Floating Dutchman. Doordrenkt met een kenmerkende mix van kruiden en Kaapse botanische producten. Kruidige zoete citrustonen in de smaak gecombineerd met gekarameliseerde ananas, mango en kaneel. Verpakt in een zachte caramel finish.
  • 90% Carmenere – 5% Cabernet Sauvignon – 5% Syrah Deze wijn komt uit de Aconcagua Andes in Chili, een gebied dat zich situeert 100 km van Santiago. De regio wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte en heeft een mediterraan klimaat met weinig regenval tijdens groeiseizoen en koele nachten die zorgen voor een optimale rijping van de druiven. Deze intens rode mijn met violet paarse toetsen heeft 12 maanden gerijpt op 50% Franse en 50% Amerikaanse eiken vaten.     Aroma's van rood fruit, specerijen, rook- en bostoetsen.  Heel mooi rijpe tannines geven een fluwelen textuur aan deze ronde en heel elegante Carmenère.  
  • De Crémant de bourgogne is een blend van Chardonnay, Pinot Noir, Aligoté en Gamay. Hij heeft een mooie complexiteit, mondvullend, structuur en evenwicht.  Deze Crémant de Bourgogne heeft een prachtige witte kleur met schitterende reflecties. In de neus vinden we mineraliteit. In de smaak noties van boter, brioche en wat floraliteit.
  • 80% Verdejo - 20% Sauvignon Blanc Een jonge, frisse witte wijn die een evenwicht vindt tussen frisse, tropische fruitigheid en lichte zuren. Ideale terraswijn!
  • Floating Dutchman wilde een originele Zuid-Afrikaanse rum maken met de beste lokale ingrediënten. Ontstaan in Kaapstad in 2016, duurde het 3 jaar om het proces te perfectioneren. Van het perfectioneren van de fermentatiemix tot het selecteren van de distillatiemethode groeide de ambitie om een authentieke drinkervaring te creëren die de regio zou verdedigen. Door een combinatie van traditionele en moderne methoden waren ze in staat om een werkelijk unieke Zuid-Afrikaanse ervaring te creëren. Gedestilleerd uit gefermenteerde melasse, gerijpt in Franse eikenhouten vaten, meesterlijk gemengd voor een ongeëvenaarde afdronk. Een bloemig boeket met hints van vanille, kruiden en eikenhout. Zachte chocolade- en karameltonen in de mond zorgen voor een lichte, hartige melasse-afdronk.
  • Ginius

    44,95
    Ginius dient als ode aan onze brute Noordzee. Dit is de eerste London dry uit het gamma waarbij men kiest om een een pittige gin te maken die rijkelijk het ganse pallet toucheert. Laurier zorgt hier voor een unieke kruidigheid in samenspel met de frisse citrus van roze pompelmoes, zwarte peper, kardemom en lavendel. De Ginius bouwde de laatste jaren een sterke reputatie op bij de internationale concours en behoorde anno 2016 tot de top 8 London dry’s van de wereld. Vlaams product!
  • De kleur van deze wijn is licht goudkleurig met een kleine groenachtige tint. De smaak van deze wijn is afgerond, heel zacht, fris en stuivend, met tonen van een witte peer, mango, tropisch fruit met een romige textuur en een zeer aangenaam frisse afdronk. De geur van de wijn wordt gedomineerd door tonen van tropisch fruit (ananas en passievrucht), peren, witte bloemen en kruisbessen.  Mooie Sauvignon Blanc!
  • Een frisse en fruitige wijn gemaakt van Garnacha druiven (= Grenache). Mooie aardbeikleur en ook in de smaak intense aroma's. Deze rosé is heel smaakvol en kan zowel als aperitief gedronken worden als met heel wat eten gecombineerd worden. Lange en harmonieuze afdronk.

  • 66% Merlot - 34% Cabernet Franc De wijngaarden van waar deze wijn afkomstig is liggen op de heuvels van de Simonsberg. De wijngaarden liggen tussen de 160-200 meter boven zeeniveau.  De fermentatie van deze wijn gebeurt in roestvrijstalen tanks. Na de fermentatie rijpt de wijn nog gedurende 18 maanden op Franse eiken vaten, waarvan 20% nieuwe vaten. Mondvullende, complexe wijn met in de neus duidelijke toeten van zwarte bessen, rijpe bos en braambessen, tijm en ceder. Mooi evenwicht tussen rijp zwart fruit, versmolten tannines en frisse zuren.
  • Deze Pinotage van Conradie Family Vineyards heeft een donkere robijnrode kleur.  Gedurfd fruitig met vleugjes pruimen, goed geïntegreerde kruidigheid en ook een licht rokerige afdronk.  De wijn werd 12 maanden in kleine Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpt. Winnaar van Michelangelo Double Gold en andere prijzen in 2020.
    Conradie Penhill Artisanal Wines is een boetiek wijnhuis aan de voet van het beroemde Langeberg-gebergte in de Nuy-vallei, gelegen tussen Worcester en Robertson in de Kaapse wijnlanden van Zuid-Afrika. Wijnmaker en eigenaar C.P. Conradie is een wijnmaker van de 5e generatie.  CP Conradie werd reeds twee maal verkozen tot Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar.
  • De Saronsberg Provenance Shiraz is donker paarsrood van kleur en kreeg 18 maanden houtlagering.  In de neus vinden we heerlijke aroma’s van donkere bessen, leer en tabak. In de mond smaken van rood fruit, zwarte bessen, kruiden en in de verte wat florale toetsen. Fluweelzachte tannines en een volle body maken dat deze wijn een sterke maar soepele afdronk heeft. Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg in de regio Tulbagh, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.
  • Lothian Vineyards is een familiaal domein in de Elgin regio, gelegen op zo’n 70 km van Kaapstad. Inmiddels gerund door de 3de generatie, de broers Gavin en Ewan. De ligging van het domein aan de Kogelberg, een regio met een rijke diversiteit aan zeldzame planten, het koele klimaat, de zuidgerichte hellingen met wijngaarden, en het Atlantische oceaanbriesje maken het tot een ideale omgeving om hoge kwaliteitswijn te leveren. Een heldere, schitterende licht goudgele kleur in het glas met reflecties van groen. Een subtiele neus met hints van dennennaalden, kruisbes, kamille, kruidigheid en een mooie mineraliteit. Dit is een droge riesling! In de mond een frisse aciditeit, eerst een citrustoets, grapefruit en erna knapperige groene appel, meloen, kiwi. De aciditeit is diepgaand en geeft de wijn een mooie lengte en een spanning die zich tot het einde toe opbouwt in een heldere finish.  Mooie complexiteit!
  • Italie - Balsamico azijn Deze 10 jaar oude (drie steren) op houten vaten gerijpte balsamico is door zijn leeftijd zoet- zuur. Hij past perfect bij rijst, gekookte en geroosterde groenten, gekookte aardappelen, zalm, pizza, geroosterd of gegrild vlees, vis, caviar, kaas, fruit vanille ijs... Don Giovanni heeft een volledig gamma van authentieke Balsamico's. De stelregel is dat balsamico beter wordt met de jaren. Balsamico rust in houten vaten. Hierdoor doet de tijd zijn werk en door het hout heen treedt er verdamping op. Het volume wordt hierdoor kleiner in het vat. Na 2 jaar (een ster op de verpakking staat voor 2 jaar) wordt de Balsamico telkens in een kleiner houten vat overgeschonken. Hij wordt minder zuur en de vloeistof wordt meer stroop.
  • De uitzonderlijke schoonheid van Bal Masque komt waarschijnlijk voort uit het mercurial. Met wijsheid, humor en zwier heeft deze whiskymaker raadselachtige Franse eikenhouten vaten gebruikt om een verleidelijk, mysterieus karakter te creëren.

    Verboden boomgaardvruchten in overvloed en deze verstrengelen op de tong met zoete, zintuiglijke kruiden, rozijnen, vanille en nootmuskaat, met subtiele achtergrondtonen van geroosterde amandelen en wierook.

    Gebotteld op 54% ABV. Om een ​​gevoel van intriges en verleiding te creëren is er alleen Franse eik gebruikt om de whisky te laten rijpen.
  • De Tullibardine Distillery staat trots in het dorpje Blackford, de toegangspoort tot The Highlands!  Al tientallen jaren produceert dit familiebedrijf handgemaakte Single Malt Scotch Whisky.  Keer op keer brengen ze fijne whisky van hoge kwaliteit. Tullibardine Burgundy Finish 228 is hier ook weer een voorbeeld van.  De kastanjebruine kleur van deze whisky is afkomstig van de tijd die hij doorbracht in een 228 liter houten vat waarop eerder Pinot Noir van Chassagne-Montrachet op lag. In de neus vinden we rode kersen en vanille met hints van chocolade. In de uiterst fijne afdronk vinden we rood fruit, chocolade en een zoete kruidigheid.
  • In de GlenAllachie 12 years French Virgin Oak komt het beste vanuit de huisstijl van GlenAllachie samen met het beste van een experimentele finish op virgin oak vaten van Frans eik. Deze single malt whisky is onderdeel van de Virgin Oak Series, waarin whisky eerst gerijpt wordt op ex-bourbonvaten en vervolgens een narijping op nog niet eerder gebruikte vaten van een specifieke houtsoort ondergaat. Na een rijping van meer dan 10 jaar op ex-bourbonvaten is deze whisky 18 maanden voor het afvullen naar virgin oak vaten van Frans eik (Quercus Robur) overgeheveld. Dit hout is afkomstig uit de Haute-Garonne regio en het gebruik hiervan geeft de GlenAllachie French Virgin Oak delicate, subtiele en zelfs een beetje aardse smaakinvloeden mee. Toetsen van honing, toffee, mokka, sinaasappelzeste en kruiden ondersteunen elkaar in de neus. Rijke toetsen van honing komen in de mond samen met hints van toffee, butterscotch en rijke tonen van mokka. Met wat tijd in het glas ontwikkelt dit zich naar een mix van kaneel en grapefruit met hieromheen hints van aarde.
  • De druiven zijn afkomstig van verschillende percelen om zo de Franse en Italiaanse kenmerken van de merlot druif te doen uitkomen. De druiven van de verschillende percelen worden apart gerijpt in Franse oude eik (9 maanden) om daarna te blenden. De wijn wordt gekenmerkt door smaken van rijp rood fruit zoals pruimen en donkere kersen.  Een aardse complexiteit en de uitgesproken mineraliteit maakt het geheel af.  Mooie, rijpe zuren en de elegante tannine structuur combineren tot een zeer fijne en elegante wijn.
  • Rosé uit Aconcagua Andes in Chili. Dit gebied situeert zich 100 km van Santiago en wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte. Het heeft een mediterraan klimaat en kent weinig regenval tijdens het groeiseizoen, de koele nachten zorgen voor een optimale rijping van de druiven. Intens gekleurde rosé wijn met speelse geuren van frambozen en aardbeien. In de aanzet een frisse start, nadien een palet van rood fruit en een klein tintje kruidigheid. Mooie passe partout wijn !
  • Deze gin werd  vier maal gedistilleerd uit de beste witte druiven en vervolgens doordrenkt met premium jeneverbessen en elementen van 33 inheemse botanische kruiden, duurzaam met de hand geoogst voor hun schors, wortels, bessen, bloemen, stengels, schillen of bladeren. De meeste van deze botanicals zijn lid van de fynbos-plantengroep waarvoor de regio wereldberoemd is. Diepe en heel intense aroma's van kruiden.  Een gin om te koesteren!

Titel

Ga naar de bovenkant