Webshop

  • Deze witte wijn komt van wijngaarden gelegen in Nuy Valley, Worcester.   In de neus vind men gedroogde perziken en een mooi versmolten vleugje eikenhout. In de mond fris en fruitig met de typische bloemige toetsen van de Viognier. Bela-Bela betekent “de pot die kookt” in Tswana. Het is een kleine stad in Limpopo, een provincie in Zuid-Afrika, tot 2002 gekend als “Warmbaths” in het Engels en “Warmbad” in Afrikaans, dankzij de geothermische bronnen.  De Bela-Bela wijnen worden gemaakt door C.P.Conradie, wijnmaker van de familiale Winery Conradie Penhill.  Hij werd reeds twee maal verkozen tot 'Beste wijnmaker van het jaar' in Zuid-Afrika.
  • Deze rosé wijn komt van wijngaarden gelegen in Nuy Valley, Worcester.   Deze wijn is een echt fruitbommetje: verse aardbeien en kersen springen bijna uit het glas.  Toetsen van rozen vervolledigen het smaakpallet.  De zon in je glas!! Bela-Bela betekent “de pot die kookt” in Tswana. Het is een kleine stad in Limpopo, een provincie in Zuid-Afrika, tot 2002 gekend als “Warmbaths” in het Engels en “Warmbad” in Afrikaans, dankzij de geothermische bronnen.  De Bela-Bela wijnen worden gemaakt door C.P.Conradie, wijnmaker van de familiale Winery Conradie Penhill.  Hij werd reeds twee maal verkozen tot 'Beste wijnmaker van het jaar' in Zuid-Afrika.
  • Deze frisse Sauvignon Blanc komt uit Stellenbosch, Zuid-Afrika.  Een lekkere off-dry witte wijn die opvallend fris blijft in de mond. Aroma’s van perzik en ananas die terugkomen in de smaak. Een mooie toegankelijke wijn om te genieten elk moment van de dag. Koelenhof is een erkende en gevierde wijnproducent vanwege hun niet aflatende toewijding om lekkere en toegankelijke wijnen met een prima prijs/kwaliteitverhouding te maken. De wijnen zijn er om met passie van te genieten zonder dat je daarvoor te diep in de portemonnee moet tasten. De wijnkelder is gelegen in de West-Kaap, 14 km buiten de prachtige stad Stellenbosch. Koelenhof Wynkelder werd in 1941 opgericht met de familie De Vries aan het roer. Ook nu nog blijft deze familie een integrale rol spelen in de winery. Zij verbouwen 16 ton druiven per jaar.
  • Een aangename, frisse en aromatische wijn met een fruitige guavatoets. 100% Colombarddruiven, koud vergist met het oog op een frisse wijn. Colombard is een heel sappige en productieve druif die aan de basis ligt van aangename fruitige wijnen zoals deze.
  • Gemaakt van Cinsault en Grenache is Marius Rosé een expressieve en fruitige rosé wijn.  Deze wijn is heel mooi in balans: de rijpe zuren en veel fruit zorgen voor een rond gevoel in de mond. Perfect als aperitief of bij de barbecue!
  • Deze witte wijn is de Estate Blend van het wijnhuis Bon Courage en is gemaakt van 67% Colombard en 33% Chardonnay. Men vindt een mix terug van verse fruitsmaken zoals perziken, peren en citroenen. De rijke karakters van deze wijn zitten niet alleen in de neus maar ook in de smaak. De Chardonnay is essentieel om de natuurlijke zuurtegraad van de Colombard te doorbreken. Het is een "zeer knappe" alledaagse wijn.
  • 70% Cabernet Sauvignon - 30% Pinotage Deze rode wijn komt van wijngaarden gelegen in Nuy Valley, Worcester.   In de neus vind men rijpe pruimen en kersen en wat eikenhout en chocolade. In de mond komen dezelfde aroma's terug.  Zeer zachte wijn met goed geïntegreerde tannines. Bela-Bela betekent “de pot die kookt” in Tswana. Het is een kleine stad in Limpopo, een provincie in Zuid-Afrika, tot 2002 gekend als “Warmbaths” in het Engels en “Warmbad” in Afrikaans, dankzij de geothermische bronnen.  De Bela-Bela wijnen worden gemaakt door C.P.Conradie, wijnmaker van de familiale Winery Conradie Penhill.  Hij werd reeds twee maal verkozen tot 'Beste wijnmaker van het jaar' in Zuid-Afrika.
  • Een karaktervolle, frisse en speelse rosé uit de Provence met een modieuze lichtroze kleur, krokant rood fruit en een droge, zuivere afdronk.
  • In het glas heeft deze rosé de typische lichtroze kleur zoals vele rosé wijnen uit Zuid-Frankrijk en de Provence. In de neus is de wijn levendig en expressief met tonen van rood fruit, zoals frambozen, een vleugje aardbei en wat perzik. Ook in de mond komt de levendigheid terug maar ook de goede balans tussen het fruit en de zuren. Heerlijk fris en mooi fruitig, kortom een rosé om van te genieten.  Paul Mas noemt deze wijn zelf : DE zomerwijn van het jaar !
  • Op de hellingen van de Groenberg en in de schaduw van de Limietbergen vind je in Wellington de wijngaarden van Bosman Family Vineyards. Al 8 generaties maakt de familie Bosman uitmuntende wijnen en daarmee zijn ze één van de oudste wijnboerderijen in Zuid-Afrika. De Bosman Generation 8 Shiraz is een granaatrode 100% Shiraz. Mooie neus met toetsen van pruimen, tabak, leder en specerijen. In de mond dezelfde impressies met nog aanwezige tannines. Kreeg lichte vatrijping op Franse eik ( 30% nieuwe vaten ).  Ideale passe-partout wijn. Vanaf 2009 is Bosman Family Vineyards in het bezit van het Fairtrade certificaat. Bovendien zijn de vele medewerkers mede-eigenaar van het Estate door middel van een uniek aandelenprogramma genaamd Black Economic Empowerment. Fairtrade = de garantie dat de arbeiders op de wijnplantages onder goede arbeidsomstandigheden werken, een eerlijk loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bv voor onderwijs en gezondheidszorg.
  • Op de hellingen van de Groenberg en in de schaduw van de Limietbergen vind je in Wellington de wijngaarden van Bosman Family Vineyards. Al 8 generaties maakt de familie Bosman uitmuntende wijnen en daarmee zijn ze één van de oudste wijnboerderijen in Zuid-Afrika. De Bosman Generation 8 Rosé is een rose wijn met frisse zure en mooi vers fruit, vol in de mond. Smaken van wilde aardbeien, veenbessen en zelfs hints van perzik! Vanaf 2009 is Bosman Family Vineyards in het bezit van het Fairtrade certificaat. Bovendien zijn de vele medewerkers mede-eigenaar van het Estate door middel van een uniek aandelenprogramma genaamd Black Economic Empowerment. Fairtrade = de garantie dat de arbeiders op de wijnplantages onder goede arbeidsomstandigheden werken, een eerlijk loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bv voor onderwijs en gezondheidszorg.
  • Heldere licht roze kleur. Fijne aroma’s van frambozen en aardbeien in zowel de neus en de smaak, fruitige afdronk die speels blijft nazinderen op de tong.
  • Op de hellingen van de Groenberg en in de schaduw van de Limietbergen vind je in Wellington de wijngaarden van Bosman Family Vineyards. Al 8 generaties maakt de familie Bosman uitmuntende wijnen en daarmee zijn ze één van de oudste wijnboerderijen in Zuid-Afrika. Aangenaam fruitige maar droge witte wijn.  Aroma’s van citrusvruchten, perzik, ananas en peer. In de mond een mooi fruitig pallet met een lange zuivere afdronk.  Ideale passe-partout wijn. Vanaf 2009 is Bosman Family Vineyards in het bezit van het Fairtrade certificaat. Bovendien zijn de vele medewerkers mede-eigenaar van het Estate door middel van een uniek aandelenprogramma genaamd Black Economic Empowerment. Fairtrade = de garantie dat de arbeiders op de wijnplantages onder goede arbeidsomstandigheden werken, een eerlijk loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bv voor onderwijs en gezondheidszorg.
  • Dit is de instapwijn van het domein Saronsberg. Het is een droge, volle rode wijn met heel zachte en elegante tannines.  In de smaak vinden we donkere bessen, een kruidige ondertoon en een subtiele houttoets.  
  • Deze rosé heeft de kleur van rozenblaadjes met een smaak van jonge pruimen, rode bessen en kersen aroma's. Het mondgevoel is goed in balans met een frisse afdronk. Fermentatie : de druiven werden in de vroege ochtend met de hand geplukt en geforceerd gekoeld tot 4 ° C. Vervolgens werden ze gesorteerd, ontsteelt en gesorteerd op triltafels met 25 personen hoog opgeleid personeel. Een percentage sap, uitgelekt uit volle rijpe Shiraz, werd toegevoegd voor meer structuur en gewicht in het midden van het gehemelte. De fermentatie duurde 21 dagen om te voltooien bij 14 ˚C.

Titel

Ga naar de bovenkant