-
Niet op voorraadDe wijnen van Tenuta Ulisse zijn het resultaat van de passie en ervaring van grootvader, vader en zonen Antoni en Luigi Ulisse. De wijngaarden bevinden zich op de uitlopers van de Apennijnen, tussen de bergen en de Adriatische Zee, en staan afwisselend onder invloed van de koele wind van zee en de koele luchtstromen uit de nabijgelegen hoge bergen. Tenuta Ulisse bezit 95 ha wijngaarden waarvan de druiven met de hand worden geplukt. Koeling van de druiven tot tegen het vriespunt vòòr de persing vertaald zich in uitzonderlijk lekkere aromatische wijnen. Deze wijn heeft een gele kleur met groene tinten. Fruitig aroma met een beetje citrus, tropische nuances, perzik en exotisch fruit zoals papaya. Een aanhoudende frisse smaak met een beetje balsamico op het einde. Mooie aciditeit ook weer met een volle structuur.
-
De Teerenpeli Distillery is een familiebedrijf en werd opgericht in 2002 in Lahti, Finland. Tegenwoordig is de distilleerderij de grootste distilleerderij in Finland, gespecialiseerd in het produceren van Single Malt-whisky's van topkwaliteit. Ze gebruiken traditionele pot still distilleerapparatuur, gekocht uit Schotland.
Kulo wordt gedistilleerd uit lokale gemoute gerst en 7 jaar gerijpt in geselecteerde sherryvaten. Kulo wordt gebotteld op een sterkte van 50,7% ABV om het karakter van de whisky op te bouwen. Zeer zachte, weelderige en fruitige whisky met aroma's van rozijnen, gedroogd fruit, vanille, houtrook, donkere chocolade en bruine suiker. -
Deze botteling van de Shizuoka Distillery is de United S 'Summer 2023'. Aan de aanduiding Zomer 2023 is te zien wanneer deze botteling in Japan is uitgebracht.De 'S-serie' is een ongeveer 50/50 'mix' van sterke dranken afkomstig van de W-still, en sterke dranken afkomstig van de K-still. De "S" in de productnaam is ook een acroniem voor Shizuoka, Spirits, Single Malt en Sphere.De grondstoffen zijn voornamelijk Schotse niet-turfmout, geturfde mout en biermout, evenals Japanse gerst. De rijpingsvaten zijn voornamelijk first-fill bourbonvaten en enkele wijnvaten. Deze whisky heeft een turfgehalte van 2ppm, dus hele subtiele laagjes turf.
-
De druiven zijn afkomstig van verschillende percelen om zo de Franse en Italiaanse kenmerken van de merlot druif te doen uitkomen. De druiven van de verschillende percelen worden apart gerijpt in Franse oude eik (9 maanden) om daarna te blenden. De wijn wordt gekenmerkt door smaken van rijp rood fruit zoals pruimen en donkere kersen. Een aardse complexiteit en de uitgesproken mineraliteit maakt het geheel af. Mooie, rijpe zuren en de elegante tannine structuur combineren tot een zeer fijne en elegante wijn.
-
De Saronsberg Provenance Shiraz is donker paarsrood van kleur en kreeg 18 maanden houtlagering. In de neus vinden we heerlijke aroma’s van donkere bessen, leer en tabak. In de mond smaken van rood fruit, zwarte bessen, kruiden en in de verte wat florale toetsen. Fluweelzachte tannines en een volle body maken dat deze wijn een sterke maar soepele afdronk heeft. Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg in de regio Tulbagh, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.
-
Rode wijn gemaakt van 4 druivensoorten : Cabernet Sauvignon 38%, Petit Verdot 21%, Malbec 17%, Merlot 14%, Cabernet Franc 10% De druiven voor deze Saronsberg Seismic Rooi werden manueel geoogst. Dit is een donkere rode wijn met aroma’s van cassis, rode bessen en zeer verleidelijke, maar goed gedoseerde tonen van het eikenhout. De wijn is vol van smaak met veel rijp fruit, subtiele kruidige tonen en stevige maar zachte tannines. De wijn kreeg 20 maanden houtrijping. Ondanks de kracht ook een zeer elegante wijn, een topper! Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg in de regio Tulbagh, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.
-
Deze rosé heeft de kleur van rozenblaadjes met een smaak van jonge pruimen, rode bessen en kersen aroma's. Het mondgevoel is goed in balans met een frisse afdronk. Fermentatie : de druiven werden in de vroege ochtend met de hand geplukt en geforceerd gekoeld tot 4 ° C. Vervolgens werden ze gesorteerd, ontsteelt en gesorteerd op triltafels met 25 personen hoog opgeleid personeel. Een percentage sap, uitgelekt uit volle rijpe Shiraz, werd toegevoegd voor meer structuur en gewicht in het midden van het gehemelte. De fermentatie duurde 21 dagen om te voltooien bij 14 ˚C.
-
Dit is de instapwijn van het domein Saronsberg. Het is een droge, volle rode wijn met heel zachte en elegante tannines. In de smaak vinden we donkere bessen, een kruidige ondertoon en een subtiele houttoets.
-
De legende van Sarah's Creek gaat ver terug in de geschiedenis. Het kind, Sarah was op weg naar school toen ze in de 'creek' overdonderd werd door de schoonheid van de natuur. De tijd en de school verloren haar betekenis en het meisje kwam niet meer in school aan. De wijnmaker wil die band met de natuur en het zorgeloze moment van het meisje weerspiegelen in deze wijn. Hij is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc uit geselecteerde wijngaarden. Een zeer expressieve neus van groene appel en citrus. De mond start zacht en eindigt met de typische frisheid van een sauvignon.Meer info op www.sarahscreek.co.za
-
Rosé uit Aconcagua Andes in Chili. Dit gebied situeert zich 100 km van Santiago en wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte. Het heeft een mediterraan klimaat en kent weinig regenval tijdens het groeiseizoen, de koele nachten zorgen voor een optimale rijping van de druiven. Intens gekleurde rosé wijn met speelse geuren van frambozen en aardbeien. In de aanzet een frisse start, nadien een palet van rood fruit en een klein tintje kruidigheid. Mooie passe partout wijn !
-
De Chenin Blanc druif, in de 17e eeuw meegenomen uit Frankrijk naar Zuid-Afrika, heeft zich ontwikkeld tot de ster van Zuid-Afrika. Deze sappige wijn zit vol fruit, is aromatisch, fris en wordt gekenmerkt door aroma’s van nectarine en perzik.
-
Deze wijn op basis van Chardonnay zal zeker bekoren met zijn aroma’s van steenfruit ondersteund door een subtiele eiktoets. Moelleux en aciditeit zijn heel mooi in evenwicht. Mooie mondvullende wijn met een lichte aangename kruidigheid en een hint van eik.
-
71% Cabernet Sauvignon - 29% Shiraz Een rijpe moderne wijn vol met rijpe bessen en noties van tabak, fruitig karakter met een beetje kruidigheid en vanille. In de mond vol en rond met zachte tannine en een mooie lange zachte afdronk.
-
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954. Deze Nero di Troia is een soepele, zachte wijn met veel rijp zwart fruit en onderliggende indrukken van zoethout en kruiden. Fluweelzachte tannines maken de wijn tot een topper!
-
60% Fiano - 40% Greco Strogeel met groenachtige reflecties. De neus is vrij intens en complex, de bloemige en fruitige tonen vallen op. In de mond is het vol, vet en persistent met een goede zuurgraad en hartig. Hints van tropisch fruit en een citrus mond. Fiano geeft de bloemige tonen aan de wijn, Greco geeft wat groene kruiden en citrus fruit. De fijne zuren en het subtiele bittertje maken de wijn typisch Italiaans.