Webshop

  • Ginger Gin

    44,95
    Voor deze Vlaamse Ginger Gin werden de botanicals, waaronder galanga,jeneverbes, koriander, kardamom en angelicawortel zorgvuldig geselecteerd. In deze krachtige gin ontdek je vooral de frisse toetsen van de galanga (gembersoort) en citroentijm. Voor de perfect serve neem je 5cl Ginger Gin en een flesje neutrale tonic.
  • Ginius

    44,95
    Ginius dient als ode aan onze brute Noordzee. Dit is de eerste London dry uit het gamma waarbij men kiest om een een pittige gin te maken die rijkelijk het ganse pallet toucheert. Laurier zorgt hier voor een unieke kruidigheid in samenspel met de frisse citrus van roze pompelmoes, zwarte peper, kardemom en lavendel. De Ginius bouwde de laatste jaren een sterke reputatie op bij de internationale concours en behoorde anno 2016 tot de top 8 London dry’s van de wereld. Vlaams product!
  • Introductie van de nieuwe Icons of Campbeltown-serie: een viering van de Campbeltown-gemeenschap die ervoor zorgde dat Glen Scotia door de geschiedenis heen de overhand had. Geïnspireerd door het Campbeltown Market Cross– een historische gemeenschapsontmoetingsplaats voor vieringen en verhalen, met een reeks heiligen en beesten uitgehouwen in het stenen gezicht – herinnert elke release aan een verhaal over de lokale gemeenschapszin. Glen Scotia werkt samen met de gevierde kunstenaar Joel Holtzman (Lucasfilm, Marvel, Disney, Macmillan) om elk van de iconen tot leven te brengen.

    In Release 1 herinneren we ons onder het genot van een subtiele maritieme dram de gemeenschapswaarneming van een zeemeermin op onze plaatselijke kust. Om hulde te brengen aan deze speciale gebeurtenis, hebben we een even speciale Palo Cortado sherryvat afwerking geselecteerd als aanvulling op deze ongeturfde kust- en zoute vatsterkte.

  • In de GlenAllachie 12 years French Virgin Oak komt het beste vanuit de huisstijl van GlenAllachie samen met het beste van een experimentele finish op virgin oak vaten van Frans eik. Deze single malt whisky is onderdeel van de Virgin Oak Series, waarin whisky eerst gerijpt wordt op ex-bourbonvaten en vervolgens een narijping op nog niet eerder gebruikte vaten van een specifieke houtsoort ondergaat. Na een rijping van meer dan 10 jaar op ex-bourbonvaten is deze whisky 18 maanden voor het afvullen naar virgin oak vaten van Frans eik (Quercus Robur) overgeheveld. Dit hout is afkomstig uit de Haute-Garonne regio en het gebruik hiervan geeft de GlenAllachie French Virgin Oak delicate, subtiele en zelfs een beetje aardse smaakinvloeden mee. Toetsen van honing, toffee, mokka, sinaasappelzeste en kruiden ondersteunen elkaar in de neus. Rijke toetsen van honing komen in de mond samen met hints van toffee, butterscotch en rijke tonen van mokka. Met wat tijd in het glas ontwikkelt dit zich naar een mix van kaneel en grapefruit met hieromheen hints van aarde.
  • De productie van deze cava gebeurt in Sant Sadurni d'Anoia , een gemeente in de Spaanse provincie Barcelona in de regio Catalonië. Deze Cava Brut is het resultaat van de selectie van enkel de beste druiven. Een zeer verzorgde vinificatie, een tweede gisting en rijping draagt hiertoe bij. Lichtgele kleur, fruitig met mooie bubbels en mousse. In de neus is de Cava Brut opmerkelijk fruitig, in de mond fris met een zeer aangename afdronk.  Topcava!
  • Harbour

    42,00

    HARBOUR is een Spaanse Gin van het bloemige-kruidachtige type volledig gedistilleerd met natuurlijke elementen.

    De botanicals zijn met de hand geplukt in het natuurpark Ebro Delta, een natuurlijk en cultureel erfgoed.

    Een uitstekende combinatie van de marine en inheemse plantenextracten uit het gebied: citroenschil, sinaasappelschil, zeevenkel (Crithmum maritimum), zeeraket (Cakile maritima), bonenkruid (Satureja obovata), zeekraal (Salicornia europaea), en gedemineraliseerd water uit de bronnen van Ports de Tortosa-Beseit, een natuurpark in Catalonië, Spanje.

    Hints van citroen en balsamico, tijm, lavendel, pruimen en vers geplukte olijven, die je meenemen naar de omgeving en het landschap waar deze premium gin werd geboren. In de mond zorgt het voor frisheid en diepte, terwijl de alcohol volledig geïntegreerd en verfijnd is. Door zijn elegantie en complexiteit maak je er de beste gin-tonics mee!

  • 90% Carmenere – 5% Cabernet Sauvignon – 5% Syrah Deze wijn komt uit de Aconcagua Andes in Chili, een gebied dat zich situeert 100 km van Santiago. De regio wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte en heeft een mediterraan klimaat met weinig regenval tijdens groeiseizoen en koele nachten die zorgen voor een optimale rijping van de druiven. Deze intens rode mijn met violet paarse toetsen heeft 12 maanden gerijpt op 50% Franse en 50% Amerikaanse eiken vaten.     Aroma's van rood fruit, specerijen, rook- en bostoetsen.  Heel mooi rijpe tannines geven een fluwelen textuur aan deze ronde en heel elegante Carmenère.  
  • Een premium tonic water gemaakt van nauwkeurig geselecteerde natuurlijke ingrediënten en kinine, gemengd met bronwater uit de Zuid-Afrikaanse bergen om het perfecte tonic water te vormen. Verkrijgbaar in een karton van 4 of een doos van 24 (6 kartons)
  • Indlovu

    31,50
    Indlovu ’is het woord voor olifant in verschillende Afrikaanse talen. De makers baseren hun gin dan ook op de planten die de olifant eet.
    Indlovu gin krijgt zijn smaak van verschillende 'flavour runs'. De essentiële ingrediënten worden gehaald uit olifantenmest (!) die gewassen en gedroogd werd. De botanicals worden vervolgens ge-infuseerd in de gin, en geven ze deze gin het unieke karakter en smaken van Afrika. Het is immers zo dat olifanten heel eigenaardige dieren zijn als het op hun spijsvertering aan komt. Ze verteren namelijk slechts een klein gedeelte van het plantmateriaal dat ze opeten, en zo ontstond bij de makers - twee Engelse wetenschappers - een waanzinnig idee... zou je Gin kunnen maken van de uitwerpselen? And so they did. Uiteraard worden alle ingrediënten eerst grondig schoongemaakt voor ze gin kunnen maken, dit omhelst 6 stappen: verzamelen, wassen, steriliseren, spoelen, drogen en opslag.Deze gin is geen alledaagse gin, en leent zich naast de klassieke combo met tonic eveneens tot een cognac experience. De aardse smaken complementeren mooi met koffie en chocolade. De gin is zacht, complex met aardse en kruidige aroma's. Kristalheldere, gouden kleur. In de neus jeneverbes, gras, aardse aroma's en citrus. In de mond opnieuw jeneverbes, engelwortel, citrus, aardse tonen en kruidigheid van de Afrikaanse savanne. De afdronk is fluweel, elegant, gebalanceerd en romig.
    15% van de winst van de verkoop van Indlovu-gin zal worden gedoneerd aan de Africa Foundation om hun werk op het gebied van natuurbehoud in het Phinda Game Reserve te ondersteunen.
    Een innovatieve premium gin voor de avontuurlijke geest en de veeleisende ginverzamelaar.
    50cl fles
    UITVERKOCHT
  • De Special Reserve No.1 is een blend gebaseerd op de Bordeaux-variëteiten, met Malbec als hoofddruif. Een volle blend met aroma's van cassis, violet, rijpe pruimen en zwarte olijven. Een complexe, maar prachtig uitgebalanceerde smaak die een heel lange afdronk achterlaat met hints van pure chocolade en truffel. Deze Malbec is genoemd naar een dochter van Jacques Mouton, Antoinette Mouton, die in 1699 met Jacques naar de Kaap reisde. Jacques Mouton was een van de baanbrekende Franse hugenoten die hielpen bij het creëren van het land dat Zuid-Afrika zou worden. Als Franse hugenoot werd hij begraven op La Terra de Luc in Franschhoek, waar veel hugenoten gestationeerd waren. Met deze wijn eren we de hugenoten die een grote invloed hebben gehad op de toekomst van de wijnbereiding in Zuid-Afrika. De wijn wordt geproduceerd door La Couronne, een van de oorspronkelijke boerderijen die aan de hugenoten zijn geschonken.
  • In de neus vinden we appel, peer, citrus, vanille (van de houtrijping) en een vleugje perzik.  In de mond een volle wijn maar met frisse aroma’s van citrus en perzik.  Heel elegante Chardonnay met een aanhoudende, lange afdronk met amandelen en vanille. Deze chardonnay is genoemd naar de eerste dochter van Jacques Mouton, Madeleine Mouton, die in 1699 met Jacques naar de Kaap reisde. Jacques Mouton was een van de baanbrekende Franse hugenoten die hielpen bij het creëren van het land dat Zuid-Afrika zou worden. Als Franse hugenoot werd hij begraven op La Terra de Luc in Franschhoek, waar veel hugenoten gestationeerd waren. Met deze wijn eren we de hugenoten die een grote invloed hebben gehad op de toekomst van de wijnbereiding in Zuid-Afrika. De wijn wordt geproduceerd door La Couronne, een van de oorspronkelijke boerderijen die aan de hugenoten zijn geschonken.  
  • Deze frisse Sauvignon Blanc komt uit Stellenbosch, Zuid-Afrika.  Een lekkere off-dry witte wijn die opvallend fris blijft in de mond. Aroma’s van perzik en ananas die terugkomen in de smaak. Een mooie toegankelijke wijn om te genieten elk moment van de dag. Koelenhof is een erkende en gevierde wijnproducent vanwege hun niet aflatende toewijding om lekkere en toegankelijke wijnen met een prima prijs/kwaliteitverhouding te maken. De wijnen zijn er om met passie van te genieten zonder dat je daarvoor te diep in de portemonnee moet tasten. De wijnkelder is gelegen in de West-Kaap, 14 km buiten de prachtige stad Stellenbosch. Koelenhof Wynkelder werd in 1941 opgericht met de familie De Vries aan het roer. Ook nu nog blijft deze familie een integrale rol spelen in de winery. Zij verbouwen 16 ton druiven per jaar.
  • Kyro Pink

    35,85

    Kyrö Pink Gin is een traditioneel gemaakte kleine batch gin. Hij is doordrenkt met rode bosbessen, aardbeien en rabarber, kortom: het beste van de Finse bossen en tuinen. Een roze gin gemaakt om door iedereen evenveel van te genieten. Geen plakkerig zoet, wel super finessevol. Pink Gin krijgt de roze kleur van natuurlijke ingrediënten zoals aardbei en rabarber, en na verloop van tijd kan de kleur vervagen. Dit heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van Kyrö Pink Gin. Probeer Kyrö Pink Gin met frisdrank of tonic en veel ijs. Zeer zachte gin met fijne, elegante smaken van rode besssen en jeneverbes.

  • Lakes n°7

    89,95
    De Whiskymaker's Reserve N°7 is  gerijpt in de beste Oloroso, PX en rode wijnvaten, bestaande uit Spaans en Amerikaans eiken. Met een gedurfd en onderscheidend smaakprofiel geëvolueerd met een elegante zoetheid, is dit een geurige en verfijnde finale van The Whiskymaker's Reserve serie! Deze Whiskymaker's Reserve N°7 charmeert met fruitige aroma's gecombineerd met bakspecerijen. Het palet is erg rijk en romig met toetsen van honing, bosbes en een subtiele toets van pure chocolade. De afdronk is intens en kruidig met nazinderende cacao.
  • Een karaktervolle, frisse en speelse rosé uit de Provence met een modieuze lichtroze kleur, krokant rood fruit en een droge, zuivere afdronk.
  • Frankrijk - Vodka De Philtre Organic Vodka is 100% natuurlijk, biologisch en zonder toegevoegde suikers. De vodka wordt geproduceerd in Frankrijk, in de Cognac-regio, met slechts twee kwaliteitsingrediënten: biologische zachte wintertarwe en Gensac bronwater, beter bekend om zijn grote zuiverheid. Het ultieme ingrediënt is de unieke knowhow van Maison Villevert, de wereldberoemde distilleerderij uit de Charentais-regio. De Philtre Organic Vodka is onder blinde omstandigheden getest in een kring van amateurs en heeft zelfs de meest maniakale vodka-kenners voor zich weten te winnen. Een top-vodka die 6x gedistilleerd werd.
  • Whisky 11 jaar gerijpt in een refill hogshead.  Dit is een pure geturfde schat van de Tobermory distilleerderij! Smaakprofiel: Veen is hier niet overdreven, heide en kruiden domineren. Tel daar de kustnoten bij op en je hebt de typische Ledaig. Wat zoetheid in de mond, resultaat van een sappig bijvullend bourbonvat. De finish is ontzettend lang. Alhoewel dit een vatsterkte is, is deze whisky zeer aangenaam.
  • 100% Cinsault Deze licht zalmroze wijn heeft een uitgesproken neus van rijpe aardbei, rode bessen en kersen. De smaak is licht met wederkerend fruitboeket. Milde en middellange afdronk.
  • De Little G White Rum is van het agrarische type, het is gemaakt met een van de beste suikerriet in de wereld, die afkomstig is uit Guadeloupe en Martinique.  Distillatie in Dinant, België.  Het is de basis rum die gebruikt wordt om het hele Little G gamma uit te werken. Gemaakt op 40°. De afdronk is zacht, zoet en floraal met een mooi evenwicht tussen soepelheid en kracht. Dit is een fantastische prijs-kwaliteit rum als basis voor uw coctails!  Bovendien Belgisch!
  • Little G is een agrarische rum geëxtraheerd uit suikerrietsap van Martinique en Guadeloupe. We hebben deze gekozen vanwege hun smaak en kwaliteit. Ze geven de rum al zijn frisheid en zijn bloemige en fruitige karakter. Een reis naar het land van de zon! De rum heeft een dubbele distillatie in kolom in België ondergaan, hij wordt gekenmerkt door een aromatische vanille noot en een lange afdronk.  Vettige en florale rum met een zeer kruidige afdronk.
  • Little G Rhum Vieux is een rum ‘typé agricole‘. Hij wordt gemaakt van het beste suikerrietsap, namelijk dat van de Franse Antillen. De rum heeft een kolomdistillatie ondergaan in België (Wave Distil in Dinant) en heeft vervolgens 4 jaar gerijpt in eiken vaten die ervoor porto en cognac bevat hebben.  Dit resulteert in een rum met aromatische vanilletoets en een zeer lange afdronk.
  • Lothian Vineyards is een familiaal domein in de Elgin regio, gelegen op zo’n 70 km van Kaapstad. Inmiddels gerund door de 3de generatie, de broers Gavin en Ewan. De ligging van het domein aan de Kogelberg, een regio met een rijke diversiteit aan zeldzame planten, het koele klimaat, de zuidgerichte hellingen met wijngaarden, en het Atlantische oceaanbriesje maken het tot een ideale omgeving om hoge kwaliteitswijn te leveren. Een heldere, schitterende licht goudgele kleur in het glas met reflecties van groen. Een subtiele neus met hints van dennennaalden, kruisbes, kamille, kruidigheid en een mooie mineraliteit. Dit is een droge riesling! In de mond een frisse aciditeit, eerst een citrustoets, grapefruit en erna knapperige groene appel, meloen, kiwi. De aciditeit is diepgaand en geeft de wijn een mooie lengte en een spanning die zich tot het einde toe opbouwt in een heldere finish.  Mooie complexiteit!
  • 100% Pinotage met 12 maand rijping in Franse en Amerikaanse eik. Een wijn met een intens rode kleur en typische pinotage aroma's: aardbeien, pruimen, banaan, tikje animaal.  Ideale begeleider van geroosterd vlees en pasta's. Een Fair Trade wijn, geproduceerd volgens de principes van eerlijke handel, als reactie op de toenemende armoede in de landen op het zuidelijk halfrond. De slogan “Trade not aid” onderstreept deze gedachte.
  • Arbequina - Spanje Deze olijfolie uit het zuiden van Spanje is een topper. Prijs kwaliteit is deze olijfolie echt onovertrefbaar. Bij diverse proeverijen komt hij er altijd positief uit. Het is een zachte olijfolie met een lichte pepertoets. Bakken, braden, in salades? Overal staat hij zijn mannetje. Sedert 2006 werd deze olie reeds 4x verkozen tot beste olijfolie van het land in de rijpe pluk. Als je weet dat Spanje de grootste producent ter wereld is...
  • Deze Meyer's Jade gin is een frisse ambachtelijke premium gin die elke gin liefhebber zal bekoren. Een perfecte mix van 4 botanicals (jeneverbes, koriander, engelwortel en citroenthym) en het gebruik van limoen zeste én de vrucht van de limoen zelf geven deze gin een heerlijk frisse toets.  De zeste van de limoen zorgt voor de perfecte match met de andere botanicals, terwijl de vruchten zelf het eindproduct extra body textuur geven.
  • Ruby is niet zomaar een roze gin. Er is lang nagedacht over het springen op deze roze trein, maar door naar de markt te kijken, ontdekten de makers dat er iets ontbrak. Elke roodachtige vrucht is ondertussen gebruikt om fruitige, vaak te zoete, roze gin te maken. Meyer's Gin Ruby is een jeneverbes gedreven gin met zeer subtiele bloemige tonen: hibiscus en roos. Niet te veel, maar net genoeg om deze gin buitengewoon plezierig te maken. Drink ROZE!

  • 66% Merlot - 34% Cabernet Franc De wijngaarden van waar deze wijn afkomstig is liggen op de heuvels van de Simonsberg. De wijngaarden liggen tussen de 160-200 meter boven zeeniveau.  De fermentatie van deze wijn gebeurt in roestvrijstalen tanks. Na de fermentatie rijpt de wijn nog gedurende 18 maanden op Franse eiken vaten, waarvan 20% nieuwe vaten. Mondvullende, complexe wijn met in de neus duidelijke toeten van zwarte bessen, rijpe bos en braambessen, tijm en ceder. Mooi evenwicht tussen rijp zwart fruit, versmolten tannines en frisse zuren.
  • De wijn heeft een brilliant geel groene kleur. Deze Sauvignon Blanc heeft een uitgesproken neus van groene vijgen, groene pepers en vers gesneden gras. De wijn is mondvullend en zacht, heeft mooie zuren en de aroma's komen terug in de smaak, gevolgd door een halflange afdronk. Frisse wijn, heel lekker als aperitief, bij salades en lichte visgerechten.
  • Deze Chardonnay heeft een mooie neus van rijp citrus- en tropisch fruit en vanilletonen. In de mond is de wijn medium vol tot vol, met fraaie tonen van geel fruit en eindigend met heerlijke zuren waardoor de wijn helemaal in balans komt en de smaak lang aanhoudt in de mond. Dorstlessend en culinair tegelijk dus een wijn voor elk moment!
  • Licht strogele wijn met veel passievrucht en gele en groene appel in de neus. De lichte houttoets geeft fijne biscuit in de mond met een frisse, minerale, lange afdronk. 35% houtgelagerd gedurende 8 maanden.
  • Zuid-Afrika koestert sinds zijn eigen bijzondere druif, de Pinotage.  In de loop der jaren is het wijnmaken in Zuid-Afrika geperfectioneerd en zijn de Pinotage wijnen eleganter geworden en soepeler, zodat ze door veel wijnliefhebbers worden gewaardeerd. Er is ook meer fruit in gekomen, met geuren die vaak doen denken aan frambozen, maar ook meer exotische vruchten, zoals banaan. Toch is, ondanks alle moderne techniek, het maken van een rosé van Pinotage geen gemakkelijke opgave. Het leuke is natuurlijk als de eigenschappen van de Pinotage toch ook herkenbaar blijven, zoals in deze smaakvolle rosé, die mooi zacht is, met goed fruit, kersen, een aangename frisheid, mild, niet beendroog en ook wat banaan. Een heel aangenaam glas rosé.  Heel lekker bij kip, Aziatische keuken of voor op het terras.
  • In de neus vinden we sherryhout en walnoot aangevuld met subtiele hints van abrikoos, vanille en tropisch fruit. De smaak is vol en fruitig, met boventonen van kruiden en noten. De afdronk is zacht, karaktervol en langdurig.
    Alle Cape Brandy van VS-kwaliteit moet minimaal 3 jaar in eikenhouten vaten worden gerijpt. De brandewijn die in Oude Molen VS wordt gebruikt, is vaak ouder dan dit, waardoor het een uitzonderlijk voorbeeld is van de VS-sortering.
    Het Franse Cognac-equivalent voor VS is 2 jaar.
    Het maken van Cape Brandy in Zuid-Afrika heeft een rijke en kleurrijke geschiedenis, die teruggaat tot 1672, toen de allereerste Kaapse wijn aan boord van een Nederlands schip werd gedistilleerd tot Kaapse Brandy.
    De productiemethoden zijn sindsdien geëvolueerd met de eb en vloed van koloniale bezoekers, waarvan de bekendste Renier "René" Van Eibergen Santhagens is, die in 1909 Cape Brandy begon te maken in de Oude Molen Distilleerderij.
    Het woord Brandy is afgeleid van het oude Nederlandse "Brandewijn", wat verbrande wijn betekent - een verwijzing naar de distillatie en rijping ervan in verkoolde eikenhouten vaten.
  • Karamel, perziken en citrustoetsen in de neus gevolgd door een volle smaak van gedroogd fruit, kruiden, rozijnen en een subtiele nootachtige smaak. De afdronk is lang en verwarmd met een aanhoudende zoetheid.
    Alle Cape Brandy van VSOP-kwaliteit moet minimaal 5 jaar in eikenhouten vaten worden gerijpt. De brandewijn die in Oude Molen VSOP wordt gebruikt, is vaak ouder, waardoor het een uitzonderlijk voorbeeld is van de VSOP-sortering.
    Het Franse Cognac-equivalent voor VSOP is minimaal 3 jaar.
    Koperen distillatie kolommen produceren de rijkste en meest smaakvolle Cape Brandy door zorgvuldige dubbele destillatie.
    Wanneer eikenhouten vaten iets langer worden geroosterd, worden meer van de natuurlijke suikers uit het hout naar boven gehaald en gecarameliseerd. Het zijn deze suikers, die gedurende vele jaren door de Brandy worden opgenomen, die deze VSOP zijn subtiele karamelzoetheid geven.
    Het maken van brandewijn in Zuid-Afrika heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1672, toen de allereerste Kaapse wijn aan boord van een Nederlands schip werd gedistilleerd tot Kaapse Brandy. De productiemethoden zijn sindsdien geëvolueerd de eb en vloed van koloniale bezoekers, waarvan de bekendste Renier "René" Van Eibergen Santhagens is, die in 1909 begon met stoken in Oude Molen.
  • Oxygin

    44,95

    Met deze Oxygin bouwt Frederik van Duüren van uit Oostduinkerke gestaag verder aan zijn lijn van ondertussen al 4 uitzonderlijke gins die in Outrijve worden gedistilleerd. Na zijn Duingin, Ginius en Ginger zorgt hij deze keer voor een duidelijke maar subtiele Oosterse toets met relatief weinig botanicals. Van de tien ingrediënten zorgen sencha thee en bamboe voor een frisse, vegetale toets met een licht bittere basis, terwijl citroengras de topnoten levert. Het eerder ongewone gebruik van sumak, een fris-zuur smakend steenbesje uit het Midden-Oosten en Azië dat wordt vermalen, voegt wat kruidigheid toe aan een complexiteit die door rabarber wordt gedragen. Dit alles zorgt voor een frisse en vlot drinkende gin die in combinatie met een neutrale tonic zuurstof geeft aan een jachtig leven.

  • In Sprimont, zowat de toegangspoort tot de Ardennen, wordt Pastis Ardent met passie geproduceerd volgens de traditionele methode van de firma Noblesse, opgericht in 1882. De pastis is enkel en alleen gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en is bovendien BIO gecertificeerd. Deze verfrissende, unieke pastis bevalt niet enkel de liefhebber van deze aperitief met anijs, maar weet ook de niet-kenners te overtuigen met de verfrissende toets. Naast anijs en zoethout vindt men nog een tiental planten terug (alsem, engelwortel, koriander, kardemom,...) die zorgen voor een zoete, kruidige toets. Pastis Ardent mocht op het Internationaal Concours van Frankfurt in 2020 de Grand Gold medaille in ontvangst nemen. Deze bijzondere Belgische pastis kan puur geproefd worden om de verschillende smaken ten volle te ontdekken. U kunt Pastis Ardent uiteraard ook serveren met water om volop te genieten van de florale, kruidige aspecten van deze verfrissende drank. Een unieke pastis die u zeker moet ontdekken!
  • In het glas heeft deze rosé de typische lichtroze kleur zoals vele rosé wijnen uit Zuid-Frankrijk en de Provence. In de neus is de wijn levendig en expressief met tonen van rood fruit, zoals frambozen, een vleugje aardbei en wat perzik. Ook in de mond komt de levendigheid terug maar ook de goede balans tussen het fruit en de zuren. Heerlijk fris en mooi fruitig, kortom een rosé om van te genieten.  Paul Mas noemt deze wijn zelf : DE zomerwijn van het jaar !
  • Penderyn Rich Oak is een Welshe single malt whisky die z'n rijpingsduur doorbrengt op ex-bourbonvaten met daaropvolgend een narijping op ex-wijnvaten. Penderyn heeft al eerder een Rich Oak whisky op de markt gebracht, eerst als limited edition uitgave op 50% alcohol en later nog eens een single cask. Nu is gekozen om een toegankelijkere variant met een vergelijkbaar karakter uit te brengen die tevens tot het kernassortiment van het merk behoort. Penderyn Rich Oak doet in de neus denken aan een mix van pure chocolade, fudge, kaneel en kruiden met op de achtergrond hints van appel, banaan, mango en guave. Rijk en complex van smaak. Romige hints van vanille, eik en kaneel met een vleugje noten dat dit verder verrijkt. De afdronk is romig met hints van vanille.
  • Producteurs Plaimont is de locomotief van de Sud-Ouest en een van de meest innovatieve wijnbedrijven van heel Frankrijk. Met 1000 aangesloten vignerons, circa 5.250 hectare wijngaard en een productie van ongeveer 385.000 hectoliter is Producteurs Plaimont de grootste speler in de Sud-Ouest. Een sympathieke, droge Zuid-Franse rosé. Sprankelend lichtroze van kleur. Een intense en verleidelijke geur van klein rood fruit, zoals bessen, frambozen en aardbei. De smaak is levendig en fris, mondvullend en de wijn heeft een goede structuur.  Dit is een ideale rosé voor op het terras, in een hangmat of bij de borrel. Ook is het een uitstekende begeleider van een lichte lunch. Bij een salade, zeevruchten of een verse sandwich. Hij kan ook best wat pittigs hebben.
  • Xamayca is geen typfout, het is de Awarak benaming voor Jamaica en betekent "land van hout en water". De Awarak's leefden in Jamaica lang voor Colombus er in 1494 voet aan wal zette. Deze blend is afkomstig van de pot stills van Clarendon en Long Pond. Xamayca rijpte 3 jaar ter plaatse en nadien nog 1 jaar op ex-cognac vaten te Bonbonnet bij Maison Ferrand, eigenaar van Plantation Rum. De rum heeft geen toegevoegde suiker en is dus een droge rum die u zowel in cocktails als puur kunt degusteren. Plantation Xamayca is in de neus zeer complex, licht rokerig en vlezig met fruitige, herbale en zure toetsen. Verderop komt de vanille u tegemoet, bijna als in gebak, met gestoofde banaan, bitter schil van sinaasappel en rijpe ananas. In de mond droog, met een eerder floraal en fruitig profiel van rozenwater, peer, witte druif abrikoos en suikerappel. Daarna komen kokosmelk, balsem, piment en noten aan de beurt.
  • Afkomstig uit Veneto in Italië, waar sinds de 18de eeuw de wijngaarden in het gebied van de rivier de Piave liggen. Een mooie droge mousserende wijn op basis van 60% Pinot Blanc en 40% Chardonnay. Een heerlijk bouquet van rijp fruit en bijzonder fris.  Zeer fijne bubbels in het glas en even fijne smaak in de mond!
  • Deze schuimwijn komt voort uit een selectie Glera druiven van de heuvels uit Treviso.  Hier zijn druiven elegant zuur en de wijnen licht en fris van karakter. Zo ook deze aangename Prosecco, bereid volgens de Charmat methode. In de geur acaciabloemen met een goede en fijne intensiteit, fris fruitig en elegant met een vleugje perzik en gele appel.  Zacht van smaak met karakter en prettig droog. Stralend strogeel van kleur vol fijne belletjes.
  • 60% Fiano - 40% Greco Strogeel met groenachtige reflecties. De neus is vrij intens en complex, de bloemige en fruitige tonen vallen op. In de mond is het vol, vet en persistent met een goede zuurgraad en hartig. Hints van tropisch fruit en een citrus mond. Fiano geeft de bloemige tonen aan de wijn, Greco geeft wat groene kruiden en citrus fruit. De fijne zuren en het subtiele bittertje maken de wijn typisch Italiaans.
  • Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954. Deze Nero di Troia is een soepele, zachte wijn met veel rijp zwart fruit en onderliggende indrukken van zoethout en kruiden.  Fluweelzachte tannines maken de wijn tot een topper!
  • 71% Cabernet Sauvignon - 29% Shiraz Een rijpe moderne wijn vol met rijpe bessen en noties van tabak, fruitig karakter met een beetje kruidigheid en vanille. In de mond vol en rond met zachte tannine en een mooie lange zachte afdronk.  
  • Deze wijn op basis van Chardonnay zal zeker bekoren met zijn aroma’s van steenfruit ondersteund door een subtiele eiktoets.  Moelleux en aciditeit zijn heel mooi in evenwicht. Mooie mondvullende wijn met een lichte aangename kruidigheid en een hint van eik.

Titel

Ga naar de bovenkant