Webshop

  • Deze gin werd  vier maal gedistilleerd uit de beste witte druiven en vervolgens doordrenkt met premium jeneverbessen en elementen van 33 inheemse botanische kruiden, duurzaam met de hand geoogst voor hun schors, wortels, bessen, bloemen, stengels, schillen of bladeren. De meeste van deze botanicals zijn lid van de fynbos-plantengroep waarvoor de regio wereldberoemd is. Diepe en heel intense aroma's van kruiden.  Een gin om te koesteren!
  • In de neus vinden we sherryhout en walnoot aangevuld met subtiele hints van abrikoos, vanille en tropisch fruit. De smaak is vol en fruitig, met boventonen van kruiden en noten. De afdronk is zacht, karaktervol en langdurig.
    Alle Cape Brandy van VS-kwaliteit moet minimaal 3 jaar in eikenhouten vaten worden gerijpt. De brandewijn die in Oude Molen VS wordt gebruikt, is vaak ouder dan dit, waardoor het een uitzonderlijk voorbeeld is van de VS-sortering.
    Het Franse Cognac-equivalent voor VS is 2 jaar.
    Het maken van Cape Brandy in Zuid-Afrika heeft een rijke en kleurrijke geschiedenis, die teruggaat tot 1672, toen de allereerste Kaapse wijn aan boord van een Nederlands schip werd gedistilleerd tot Kaapse Brandy.
    De productiemethoden zijn sindsdien geëvolueerd met de eb en vloed van koloniale bezoekers, waarvan de bekendste Renier "René" Van Eibergen Santhagens is, die in 1909 Cape Brandy begon te maken in de Oude Molen Distilleerderij.
    Het woord Brandy is afgeleid van het oude Nederlandse "Brandewijn", wat verbrande wijn betekent - een verwijzing naar de distillatie en rijping ervan in verkoolde eikenhouten vaten.
  • Introductie van de nieuwe Icons of Campbeltown-serie: een viering van de Campbeltown-gemeenschap die ervoor zorgde dat Glen Scotia door de geschiedenis heen de overhand had. Geïnspireerd door het Campbeltown Market Cross– een historische gemeenschapsontmoetingsplaats voor vieringen en verhalen, met een reeks heiligen en beesten uitgehouwen in het stenen gezicht – herinnert elke release aan een verhaal over de lokale gemeenschapszin. Glen Scotia werkt samen met de gevierde kunstenaar Joel Holtzman (Lucasfilm, Marvel, Disney, Macmillan) om elk van de iconen tot leven te brengen.

    In Release 1 herinneren we ons onder het genot van een subtiele maritieme dram de gemeenschapswaarneming van een zeemeermin op onze plaatselijke kust. Om hulde te brengen aan deze speciale gebeurtenis, hebben we een even speciale Palo Cortado sherryvat afwerking geselecteerd als aanvulling op deze ongeturfde kust- en zoute vatsterkte.

  • Lakes n°7

    89,95
    De Whiskymaker's Reserve N°7 is  gerijpt in de beste Oloroso, PX en rode wijnvaten, bestaande uit Spaans en Amerikaans eiken. Met een gedurfd en onderscheidend smaakprofiel geëvolueerd met een elegante zoetheid, is dit een geurige en verfijnde finale van The Whiskymaker's Reserve serie! Deze Whiskymaker's Reserve N°7 charmeert met fruitige aroma's gecombineerd met bakspecerijen. Het palet is erg rijk en romig met toetsen van honing, bosbes en een subtiele toets van pure chocolade. De afdronk is intens en kruidig met nazinderende cacao.
  • De Little G White Rum is van het agrarische type, het is gemaakt met een van de beste suikerriet in de wereld, die afkomstig is uit Guadeloupe en Martinique.  Distillatie in Dinant, België.  Het is de basis rum die gebruikt wordt om het hele Little G gamma uit te werken. Gemaakt op 40°. De afdronk is zacht, zoet en floraal met een mooi evenwicht tussen soepelheid en kracht. Dit is een fantastische prijs-kwaliteit rum als basis voor uw coctails!  Bovendien Belgisch!
  • Little G Rhum Vieux is een rum ‘typé agricole‘. Hij wordt gemaakt van het beste suikerrietsap, namelijk dat van de Franse Antillen. De rum heeft een kolomdistillatie ondergaan in België (Wave Distil in Dinant) en heeft vervolgens 4 jaar gerijpt in eiken vaten die ervoor porto en cognac bevat hebben.  Dit resulteert in een rum met aromatische vanilletoets en een zeer lange afdronk.
  • Little G is een agrarische rum geëxtraheerd uit suikerrietsap van Martinique en Guadeloupe. We hebben deze gekozen vanwege hun smaak en kwaliteit. Ze geven de rum al zijn frisheid en zijn bloemige en fruitige karakter. Een reis naar het land van de zon! De rum heeft een dubbele distillatie in kolom in België ondergaan, hij wordt gekenmerkt door een aromatische vanille noot en een lange afdronk.  Vettige en florale rum met een zeer kruidige afdronk.
  • Het iconische steeds veranderende landschap in het beroemde wijnland van Noord-Californië is de inspiratie voor The Whiskymaker's Editions Sequoia, een nieuwe en uitgebalanceerde single malt-whisky van The Lakes Distillery. Sterk beïnvloed door een diverse combinatie van vattypes en het verkennen van de subtiliteiten van smaak door middel van blending, schetst Sequoia een heel ander beeld dan de meeste door rode wijn beïnvloede whisky's, waarbij ze nooit nalaat de avontuurlijken te verrassen en te belonen. Gedurfd en uitgebreid, de drinkervaring is diep en multidimensionaal, met complexe lagen en intriges, rijp om ontdekt te worden. In de neus en het gehemelte nemen rode aalbessen de leiding en gaan ze schichtig op weg naar gekruide chocolade, rode druiven en gedroogd fruit, met onderweg aangenaam toegeeflijke butterscotch, vijgen en kaneel. Sequoia is non-chill gefilterd en gebotteld met natuurlijke kleur op 53% .
  • Gemblue Gin Hoppy (Wave Distil uit Dinant) is ontstaan uit het idee om de belgische Gemblue Gin samen te brengen met een lokaal bier dat bij onze filosofie aansluit. Een bierbrouwsel werd gedistilleerd en vervolgens vakkundig gemengd met de Gemblue Gin, wat resulteerde in een subtiele mix van een mout spirit en Gemblue Gin.  Het resultaat is een gin met een fruitige, kruidige en hoppige smaak.  Kan puur gedronken worden met een ijsblokje of in coctails (bv gin en tonic)

  • Gemblue Gin

    49,90
    Een premium gin uit België (Wave Distil in Dinant) en bovendien 4-voudige medaillewinnaar. Hij is dubbel gedistilleerd en gemaakt van slechts 3 ingrediënten: jeneverbessen, limoenschil en komkommer. De jeneverbes vormt de basis van de gin. De limoen is toegevoegd voor zijn pittige kant en de komkommer brengt de citroen weer in evenwicht dankzij zijn frisheid. Het resultaat is een unieke, smaakvolle en zeer aromatische gin!    
  • Whisky 11 jaar gerijpt in een refill hogshead.  Dit is een pure geturfde schat van de Tobermory distilleerderij! Smaakprofiel: Veen is hier niet overdreven, heide en kruiden domineren. Tel daar de kustnoten bij op en je hebt de typische Ledaig. Wat zoetheid in de mond, resultaat van een sappig bijvullend bourbonvat. De finish is ontzettend lang. Alhoewel dit een vatsterkte is, is deze whisky zeer aangenaam.
  • August 17th is een reeks whisky van Wave Distil.  De Wave Distil distilleerderij is gelegen in Sorinnes op de hoogten van Dinant in een oude boerderij. De plaats is landelijk en gemakkelijk te bereiken. De distilleerderij heeft een ruimte gewijd aan distillatie met een zwanenhalsachtige still, een productie- en bottelruimte, evenals een rijpingskelder en twee afwerkingskamers met meer dan honderd vaten. August 17th wordt zeer gewaardeerd om zijn karakter. Hij is erin geslaagd om zijn plaats te vinden tussen de bekende whisky’s. De amateurs waarderen de unieke en specifieke rokerige smaak.    Die subtiele rokerige noten zijn afkomstig van het droogproces.  Rijping gebeurde in oude vaten van Port en Cognac, wat de whisky dan weer rondheid en zachtheid geeft. Belgische makelij, een beetje atypisch, maar heerlijk product!  Bestaat in een 3Y, 5Y en 10Y oude versie.
  • August 17th is een reeks whisky van Wave Distil.  De Wave Distil distilleerderij is gelegen in Sorinnes op de hoogten van Dinant in een oude boerderij. De plaats is landelijk en gemakkelijk te bereiken. De distilleerderij heeft een ruimte gewijd aan distillatie met een zwanenhalsachtige still, een productie- en bottelruimte, evenals een rijpingskelder en twee afwerkingskamers met meer dan honderd vaten. August 17th wordt zeer gewaardeerd om zijn karakter. Hij is erin geslaagd om zijn plaats te vinden tussen de bekende whisky's. De amateurs waarderen de unieke en specifieke rokerige smaak.    Die subtiele rokerige noten zijn afkomstig van het droogproces.  Rijping gebeurde in oude vaten van Port en Cognac, wat de whisky dan weer rondheid en zachtheid geeft. Belgische makelij, een beetje atypisch, maar heerlijk product!  Bestaat in een 3Y, 5Y en 10Y oude versie.
  • Gedistilleerd in Loch Lomond Distillery in 2010 (3 mei 2010 om precies te zijn). Onder de naam Croftengea, die wordt gebruikt voor zijn geturfde uitdrukkingen, werd deze single malt gedurende 11 jaar en 1 maand gerijpt in een enkele ex bourbon hogshead (vat nummer 335) voordat hij werd gebotteld op 56,3% in een uitvoering van 279 flessen. Neus: Gerookte mout en verkoold eikenhout met vleugjes gepocheerde perzik en een druppel honing. Smaak: Peperachtig kruid met grasachtige turfrook, gekruide boomgaardvruchten met gebrande suiker en onderliggende sporen van vreugdevuur as. Afdronk: Toffee-appels en gebrande stroop vermengen zich met een vleugje zoutgehalte aan de kust.
  • Heldere licht roze kleur. Fijne aroma’s van frambozen en aardbeien in zowel de neus en de smaak, fruitige afdronk die speels blijft nazinderen op de tong.
  • Op de hellingen van de Groenberg en in de schaduw van de Limietbergen vind je in Wellington de wijngaarden van Bosman Family Vineyards. Al 8 generaties maakt de familie Bosman uitmuntende wijnen en daarmee zijn ze één van de oudste wijnboerderijen in Zuid-Afrika. De Bosman Generation 8 Rosé is een rose wijn met frisse zure en mooi vers fruit, vol in de mond. Smaken van wilde aardbeien, veenbessen en zelfs hints van perzik! Vanaf 2009 is Bosman Family Vineyards in het bezit van het Fairtrade certificaat. Bovendien zijn de vele medewerkers mede-eigenaar van het Estate door middel van een uniek aandelenprogramma genaamd Black Economic Empowerment. Fairtrade = de garantie dat de arbeiders op de wijnplantages onder goede arbeidsomstandigheden werken, een eerlijk loon krijgen en dat er aandacht is voor het milieu. De wijnboeren krijgen een Fairtrade premie die bestemd is voor sociale ontwikkeling. De arbeiders bepalen gezamenlijk waarvoor deze Fairtrade premie wordt ingezet, bv voor onderwijs en gezondheidszorg.
  • Xamayca is geen typfout, het is de Awarak benaming voor Jamaica en betekent "land van hout en water". De Awarak's leefden in Jamaica lang voor Colombus er in 1494 voet aan wal zette. Deze blend is afkomstig van de pot stills van Clarendon en Long Pond. Xamayca rijpte 3 jaar ter plaatse en nadien nog 1 jaar op ex-cognac vaten te Bonbonnet bij Maison Ferrand, eigenaar van Plantation Rum. De rum heeft geen toegevoegde suiker en is dus een droge rum die u zowel in cocktails als puur kunt degusteren. Plantation Xamayca is in de neus zeer complex, licht rokerig en vlezig met fruitige, herbale en zure toetsen. Verderop komt de vanille u tegemoet, bijna als in gebak, met gestoofde banaan, bitter schil van sinaasappel en rijpe ananas. In de mond droog, met een eerder floraal en fruitig profiel van rozenwater, peer, witte druif abrikoos en suikerappel. Daarna komen kokosmelk, balsem, piment en noten aan de beurt.
  • De Teerenpeli Distillery is een familiebedrijf en werd opgericht in 2002 in Lahti, Finland. Tegenwoordig is de distilleerderij de grootste distilleerderij in Finland, gespecialiseerd in het produceren van Single Malt-whisky's van topkwaliteit. Ze gebruiken traditionele pot still distilleerapparatuur, gekocht uit Schotland.

    Kulo wordt gedistilleerd uit lokale gemoute gerst en 7 jaar gerijpt in geselecteerde sherryvaten. Kulo wordt gebotteld op een sterkte van 50,7% ABV om het karakter van de whisky op te bouwen.  Zeer zachte, weelderige en fruitige whisky met aroma's van rozijnen, gedroogd fruit, vanille, houtrook, donkere chocolade en bruine suiker.
  • In Sprimont, zowat de toegangspoort tot de Ardennen, wordt Pastis Ardent met passie geproduceerd volgens de traditionele methode van de firma Noblesse, opgericht in 1882. De pastis is enkel en alleen gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en is bovendien BIO gecertificeerd. Deze verfrissende, unieke pastis bevalt niet enkel de liefhebber van deze aperitief met anijs, maar weet ook de niet-kenners te overtuigen met de verfrissende toets. Naast anijs en zoethout vindt men nog een tiental planten terug (alsem, engelwortel, koriander, kardemom,...) die zorgen voor een zoete, kruidige toets. Pastis Ardent mocht op het Internationaal Concours van Frankfurt in 2020 de Grand Gold medaille in ontvangst nemen. Deze bijzondere Belgische pastis kan puur geproefd worden om de verschillende smaken ten volle te ontdekken. U kunt Pastis Ardent uiteraard ook serveren met water om volop te genieten van de florale, kruidige aspecten van deze verfrissende drank. Een unieke pastis die u zeker moet ontdekken!
  • Deze schuimwijn komt voort uit een selectie Glera druiven van de heuvels uit Treviso.  Hier zijn druiven elegant zuur en de wijnen licht en fris van karakter. Zo ook deze aangename Prosecco, bereid volgens de Charmat methode. In de geur acaciabloemen met een goede en fijne intensiteit, fris fruitig en elegant met een vleugje perzik en gele appel.  Zacht van smaak met karakter en prettig droog. Stralend strogeel van kleur vol fijne belletjes.
  • Een klassieke champagne waar volgende druiven in gelijke verhouding verwerkt werden : Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. 30 maanden gerijpt op fles op de traditionele manier. Een lekkere, elegante en rijpe champagne met volle heerlijke parelende mondvulling.
  • De productie van deze cava gebeurt in Sant Sadurni d'Anoia , een gemeente in de Spaanse provincie Barcelona in de regio Catalonië. Deze Cava Brut is het resultaat van de selectie van enkel de beste druiven. Een zeer verzorgde vinificatie, een tweede gisting en rijping draagt hiertoe bij. Lichtgele kleur, fruitig met mooie bubbels en mousse. In de neus is de Cava Brut opmerkelijk fruitig, in de mond fris met een zeer aangename afdronk.  Topcava!
  • Kyro Pink

    35,85

    Kyrö Pink Gin is een traditioneel gemaakte kleine batch gin. Hij is doordrenkt met rode bosbessen, aardbeien en rabarber, kortom: het beste van de Finse bossen en tuinen. Een roze gin gemaakt om door iedereen evenveel van te genieten. Geen plakkerig zoet, wel super finessevol. Pink Gin krijgt de roze kleur van natuurlijke ingrediënten zoals aardbei en rabarber, en na verloop van tijd kan de kleur vervagen. Dit heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van Kyrö Pink Gin. Probeer Kyrö Pink Gin met frisdrank of tonic en veel ijs. Zeer zachte gin met fijne, elegante smaken van rode besssen en jeneverbes.

  • Oxygin

    44,95

    Met deze Oxygin bouwt Frederik van Duüren van uit Oostduinkerke gestaag verder aan zijn lijn van ondertussen al 4 uitzonderlijke gins die in Outrijve worden gedistilleerd. Na zijn Duingin, Ginius en Ginger zorgt hij deze keer voor een duidelijke maar subtiele Oosterse toets met relatief weinig botanicals. Van de tien ingrediënten zorgen sencha thee en bamboe voor een frisse, vegetale toets met een licht bittere basis, terwijl citroengras de topnoten levert. Het eerder ongewone gebruik van sumak, een fris-zuur smakend steenbesje uit het Midden-Oosten en Azië dat wordt vermalen, voegt wat kruidigheid toe aan een complexiteit die door rabarber wordt gedragen. Dit alles zorgt voor een frisse en vlot drinkende gin die in combinatie met een neutrale tonic zuurstof geeft aan een jachtig leven.

  • Brockmans

    43,00
    Anders dan alle andere.  Dat was het uitgangspunt van Kevan, Bon, Neil en David toen ze Brockmans gin creeerden. Het viertal beschikte over specifieke technische bagage in de distillatie van spirits.  Die brachten ze samen met als enige doel: het ontwikkelen van de gin die zo intens, subtiel en zacht is dat tonic overbodig wordt.

    Brockmans is als geen andere gin. Het staat trots op zichzelf, los van de vele andere soorten gin vanwege het unieke recept van exquise plantaardige ingrediënten en het geduldige destillatieproces. De meer traditionele tonen van gin worden gecombineerd met een verfrissende invloed van citrus en aromatische wilde bramen en bosbessen. Dit zorgt voor een intens soepele gin-smaak die sensueel en gewaagd anders is.

  • De naam Alma Andina betekent letterlijk ‘De Ziel van de Andes’ Door te spelen met hoogteverschillen en de verschillende terroirs van de Andes, ontstaat een zeer verrassende range wijnen in een betaalbare prijsklasse, met een enorme bandbreedte in smaak. Van frisheid en primair fruit, zoals in de Torrontés, tot aan stoere, krachtige Shiraz of Malbec. Licht en verfrissend. Tropisch fruit en steenfruit met tonen van geroosterde amandelen. Lekker als aperitief, bij salades en bij Oosterse gerechten met milde 'spicy' kruiden.
  • Floating Dutchman wilde een originele Zuid-Afrikaanse rum maken met de beste lokale ingrediënten. Ontstaan in Kaapstad in 2016, duurde het 3 jaar om het proces te perfectioneren. Van het perfectioneren van de fermentatiemix tot het selecteren van de distillatiemethode groeide de ambitie om een authentieke drinkervaring te creëren die de regio zou verdedigen. Door een combinatie van traditionele en moderne methoden waren ze in staat om een werkelijk unieke Zuid-Afrikaanse ervaring te creëren. Meesterlijk afgewerkt met kolom-gedestilleerde, gefermenteerde stroopmelasse om een premium heldere drank te creëren. Zomerfruit en karameltonen maken plaats voor een smaak van zwarte bessen. Een gladde, scherpe afdronk maakt de ervaring compleet. Ideale basis voor mojito !
  • 100% Pinotage met 12 maand rijping in Franse en Amerikaanse eik. Een wijn met een intens rode kleur en typische pinotage aroma's: aardbeien, pruimen, banaan, tikje animaal.  Ideale begeleider van geroosterd vlees en pasta's. Een Fair Trade wijn, geproduceerd volgens de principes van eerlijke handel, als reactie op de toenemende armoede in de landen op het zuidelijk halfrond. De slogan “Trade not aid” onderstreept deze gedachte.
  • Een premium tonic water gemaakt van nauwkeurig geselecteerde natuurlijke ingrediënten en kinine, gemengd met bronwater uit de Zuid-Afrikaanse bergen om het perfecte tonic water te vormen. Verkrijgbaar in een karton van 4 of een doos van 24 (6 kartons)
  • Een passie voor ontdekking loopt door alle acht generaties van de stamboom van Whitley Neill. Het is dus misschien passend dat Frederick Neill en zijn nieuwe vrouw tijdens hun huwelijksreis op het prachtige Siciliaanse platteland opnieuw verliefd werden, dit keer op de levendige, pittige smaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen. Met behulp van zijn verfijnde distillatietechnieken streefde Freddy ernaar een wodka-recept te creëren dat de herinneringen aan zijn Siciliaanse huwelijksreis zou oproepen. En het is dit recept dat heeft geleid tot de creatie van Whitley Neill Blood Orange Gin. Een handgemaakte Gin van uitzonderlijke kwaliteit, die barst van de dynamische citrussmaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen in elke druppel, voor een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.

    Heldere, pittige aroma's zorgen voor een zuivere, citrus gin. Een uitbarsting van zoet fruit van Siciliaanse bloedsinaasappelen biedt een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.

  • Deze Meyer's Jade gin is een frisse ambachtelijke premium gin die elke gin liefhebber zal bekoren. Een perfecte mix van 4 botanicals (jeneverbes, koriander, engelwortel en citroenthym) en het gebruik van limoen zeste én de vrucht van de limoen zelf geven deze gin een heerlijk frisse toets.  De zeste van de limoen zorgt voor de perfecte match met de andere botanicals, terwijl de vruchten zelf het eindproduct extra body textuur geven.
  • Ruby is niet zomaar een roze gin. Er is lang nagedacht over het springen op deze roze trein, maar door naar de markt te kijken, ontdekten de makers dat er iets ontbrak. Elke roodachtige vrucht is ondertussen gebruikt om fruitige, vaak te zoete, roze gin te maken. Meyer's Gin Ruby is een jeneverbes gedreven gin met zeer subtiele bloemige tonen: hibiscus en roos. Niet te veel, maar net genoeg om deze gin buitengewoon plezierig te maken. Drink ROZE!

  • Deze  witte wijn is voor 50% gegist in neutraal eiken vaten, de andere helft op inox vaten. Geniet van de goudgele kleur en de aroma’s van rode appel, vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen. Tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op in de neus. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk.
  • De wijnen van Tenuta Ulisse zijn het resultaat van de passie en ervaring van grootvader, vader en zonen Antoni en Luigi Ulisse. De wijngaarden bevinden zich op de uitlopers van de Apennijnen, tussen de bergen en de Adriatische Zee, en staan afwisselend onder invloed van de koele wind van zee en de koele luchtstromen uit de nabijgelegen hoge bergen. Tenuta Ulisse bezit 95 ha wijngaarden waarvan de druiven met de hand worden geplukt. Koeling van de druiven tot tegen het vriespunt vòòr de persing vertaald zich in uitzonderlijk lekkere aromatische wijnen. Deze wijn heeft een gele kleur met groene tinten. Fruitig aroma met een beetje citrus, tropische nuances, perzik en exotisch fruit zoals papaya. Een aanhoudende frisse smaak met een beetje balsamico op het einde. Mooie aciditeit ook weer met een volle structuur.
  • Hij is ontstaan op maandag, geboren uit een zot idee dat jaren had gerijpt. Niemand wist van wie het kwam. Dat wist alleen één man. Het was het Pittems Zotteke. Een zonderlinge volksfiguur die getooid in narrenpak en -kap de streek van Pittem ’s nachts onveilig maakt. Hem kwam het op een zondagnacht ter ore, aan de toog van gin bar Le Dimanche. Hij vond het gekkenwerk. Nu siert zijn masker elke fles. Zijn naam zit in de naam vervat. Hij heeft de gin geproefd. Als eerste van velen. Elke slok was zo uniek als de fles waaruit hij kwam. Het was op Zotte Maandag, zijn hoogdag. En wat hij proefde, was vloeibare waanzin. Heb je al ooit van de waanzin geproefd? Denk aan een bos dat wakker wordt en snuif het op. Je ruikt nu de geur van Crazy Monday. Het is hier dat de magie begint. Een leger elfjes richt een feest aan in je neus en danst de dans der zotheid in je mond. Ze strooien kwistig rond met citrus en met kruiden, en stoken vreugdevuren in je buik. En lap, daar gaan de vlinders aan het dansen. Dat allemaal, dat is de smaak van vloeibare waanzin. Het is zot. Crazy Monday gin is een Belgische gin, ontworpen door Yuri Demeyer uit Pittem (ook wel de Crazy Executive Officer genaamd) en wordt gepresenteerd in een stijlvolle witte fles. Mooie body, lekker pittig en fris en zeer aangenaam om zowel puur met ijs als in de mix met een fijne tonic. Stevige gin (48°) met een indrukwekkende neus van lavendel.  In de smaak komen citrus en kruiden terug naast de lavendeltoets.
  • De uitzonderlijke smaak van deze Fair Gin is afkomstig van de gemacereerde hoge kwaliteits jenverbessen enerzijds en de distillatie in een Stupfler ketel andezijds. De jeneverbessen zijn afkomstig van een natuurreservaat in Oezbekistan, Centraal Azië.  Landbouw is daar de voornaamste bron van inkomsten voor een groot deel van de bevolking, maar veel landbouwers leven helaas onder de armoedegrens. Andere Fairtrade kruiden zoals kardemom en koriander werden gevonden in het dorpje Varganza in de Samarkand regio.  Daar heeft de Dustkul Bogi cooperatieve 3 doestellingen: de productie verhogen, stimuleren van het sociale leven en een biologische productie methode uitbouwen. FAIR is een onafhankelijke Franse handelaar in spirits gebaseerd te Cognac, die fair trade, duurzame ontwikkeling en Frans vakmanschap weet te combineren.  Deze filosofie bracht hen ertoe de hele wereld rond te reizen, op zoek naar de beste ingrediënten, teneinde uitzonderlijke en unieke spirits te creëren in zeer beperkte oplage. FAIR is de eerste spirit die zichzelf fair trade gecertificeerd mag noemen. Dit laatste is in essentie een strategie ter bestrijding van armoede, die aan de hand van transparante commerciële relaties de ondernemingszin van de producent wil stimuleren. Fair trade organisaties hebben als doel het grote publiek te sensibiliseren voor het huidige commerciële onevenwicht door eerlijke prijzen te hanteren. Verdere vereisten zijn een productieproces dat rekening houdt met het milieu, een gelijk loon voor man en vrouw, en de garantie op een gezonde en veilige werkplek voor de werknemer. Fair trade organisaties respecteren de conventie van de Verenigde Naties aangaande de rechten van het kind en de bijhorende wetten en sociale verplichtingen. Bij elke stap die een fair trade bedrijf zet, wordt rekening gehouden met het milieu, het sociaal en het economisch welzijn van de gemarginaliseerde kleine producent, zonder achter de rug van deze laatste extra munt te slaan uit dit samenwerkingsverband.
  • Brooklyn

    57,70
    Drie mannen, één ketel en slechts driehonderd flessen per productie. Deze gin uit Brooklyn, New York – op basis van twee botanicals – wordt volledig met de hand gemaakt via een ambachtelijk productieproces met lokale producten. De gin wordt gemaakt in Warwick Valley Winery & Distillery, de eerste officiële stokerij in New York sinds de Drooglegging, en is het eerste Brooklyn Distilling Company product in 100 jaar. Gemaakt van volgende botanicals: jeneverbes, citrusschil en koriander.  Deze fijne gin barst van de aroma’s en de smaak waarin de citrusvruchten de hoofdrol spelen, mooi omkaderd door enkele groene toetsen van kruiden.
  • Duingin

    44,95
    Duingin is een terroir product op basis van een masseraat rond de duindoornbes. Daar deze bessen in barre omstandigheden groeien trekken deze besjes  een zeer unieke smaak van hun omgeving op zich. Deze gin heeft een heel zachte nadronk met mooie aardse toetsen en zoete accenten van de duindoornbes. Lavendel zorgt hier voor de florale toets. Vlaams product!
  • Ginger Gin

    44,95
    Voor deze Vlaamse Ginger Gin werden de botanicals, waaronder galanga,jeneverbes, koriander, kardamom en angelicawortel zorgvuldig geselecteerd. In deze krachtige gin ontdek je vooral de frisse toetsen van de galanga (gembersoort) en citroentijm. Voor de perfect serve neem je 5cl Ginger Gin en een flesje neutrale tonic.
  • Nieuwste Dry Gin van Citadelle, gemaakt van maar liefst 22 botanicals! De geuren van citrusfruit en jeneverbessen zijn direct herkenbaar. Ook zal u meer bloemige geuren ontdekken, zoals die van viooltjes, en een lichte kruidige toets. De frisheid van de neus zet zich voort in het smakenpallet. Het fruitige karakter van meloen en mandarijnen valt direct op naast kruidige en bloemige tinten. Absolute topgin!
  • Penderyn Rich Oak is een Welshe single malt whisky die z'n rijpingsduur doorbrengt op ex-bourbonvaten met daaropvolgend een narijping op ex-wijnvaten. Penderyn heeft al eerder een Rich Oak whisky op de markt gebracht, eerst als limited edition uitgave op 50% alcohol en later nog eens een single cask. Nu is gekozen om een toegankelijkere variant met een vergelijkbaar karakter uit te brengen die tevens tot het kernassortiment van het merk behoort. Penderyn Rich Oak doet in de neus denken aan een mix van pure chocolade, fudge, kaneel en kruiden met op de achtergrond hints van appel, banaan, mango en guave. Rijk en complex van smaak. Romige hints van vanille, eik en kaneel met een vleugje noten dat dit verder verrijkt. De afdronk is romig met hints van vanille.
  • Bij The Cotswolds Distillery gebruiken ze maar liefst 10x meer volume aan botanicals dan gebruikelijk.  De reden is vrij simpel, smaak! Alleen op die manier bekom je de rijkste smaken en het unieke mondgevoel afkomstig van de grote hoeveelheid essentiële oliën. Bij de destillatie wordt grote aandacht besteed aan het verwijderen van de "kop" en de "staart" om zo een zo puur mogelijk eindresultaat te bekomen.  Hierdoor kunnen ze merkelijk minder flessen uit 1 batch halen, maar het resultaat is wel fantastisch!  Het hart van de distillatie rust vervolens 5 dagen zodat alle smaken perfect in elkaar kunnen blenden. Vlak voor het bottelen wordt enkel nog gedemineraliseerd water toegevoegd.  Deze methode wordt ook wel de single-shop distillatie genoemd.  Deze gin wordt ook niet koud gefilterd om de essentiële oliën te bewaren.  Leuke bijwerking van het achterwege laten van de koude filtering is dat de gin na toevoeging van tonic of ijs lichtjes cloudy wordt. Gemaakt van: jeneverbessen uit Macedonië, koriander zaad uit Marokka, engelwortel uit Polen, lavendel uit Cotswold, laurierblaadjes uit Egypte, verse zeste van limoen en roze pompelmoes, kardemom zaad, zwarte peper. Elke gin liefhebber zal het erover eens zij, met Cotswolds Dry Gin haal je een topper van formaat in huis!
  • Harbour

    42,00

    HARBOUR is een Spaanse Gin van het bloemige-kruidachtige type volledig gedistilleerd met natuurlijke elementen.

    De botanicals zijn met de hand geplukt in het natuurpark Ebro Delta, een natuurlijk en cultureel erfgoed.

    Een uitstekende combinatie van de marine en inheemse plantenextracten uit het gebied: citroenschil, sinaasappelschil, zeevenkel (Crithmum maritimum), zeeraket (Cakile maritima), bonenkruid (Satureja obovata), zeekraal (Salicornia europaea), en gedemineraliseerd water uit de bronnen van Ports de Tortosa-Beseit, een natuurpark in Catalonië, Spanje.

    Hints van citroen en balsamico, tijm, lavendel, pruimen en vers geplukte olijven, die je meenemen naar de omgeving en het landschap waar deze premium gin werd geboren. In de mond zorgt het voor frisheid en diepte, terwijl de alcohol volledig geïntegreerd en verfijnd is. Door zijn elegantie en complexiteit maak je er de beste gin-tonics mee!

  • 100% Cinsault Deze licht zalmroze wijn heeft een uitgesproken neus van rijpe aardbei, rode bessen en kersen. De smaak is licht met wederkerend fruitboeket. Milde en middellange afdronk.

Titel

Ga naar de bovenkant