Webshop

  • De Teerenpeli Distillery is een familiebedrijf en werd opgericht in 2002 in Lahti, Finland. Tegenwoordig is de distilleerderij de grootste distilleerderij in Finland, gespecialiseerd in het produceren van Single Malt-whisky's van topkwaliteit. Ze gebruiken traditionele pot still distilleerapparatuur, gekocht uit Schotland.

    Kulo wordt gedistilleerd uit lokale gemoute gerst en 7 jaar gerijpt in geselecteerde sherryvaten. Kulo wordt gebotteld op een sterkte van 50,7% ABV om het karakter van de whisky op te bouwen.  Zeer zachte, weelderige en fruitige whisky met aroma's van rozijnen, gedroogd fruit, vanille, houtrook, donkere chocolade en bruine suiker.
  • Afkomstig uit Veneto in Italië, waar sinds de 18de eeuw de wijngaarden in het gebied van de rivier de Piave liggen. Een mooie droge mousserende wijn op basis van 60% Pinot Blanc en 40% Chardonnay. Een heerlijk bouquet van rijp fruit en bijzonder fris.  Zeer fijne bubbels in het glas en even fijne smaak in de mond!
  • In Sprimont, zowat de toegangspoort tot de Ardennen, wordt Pastis Ardent met passie geproduceerd volgens de traditionele methode van de firma Noblesse, opgericht in 1882. De pastis is enkel en alleen gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en is bovendien BIO gecertificeerd. Deze verfrissende, unieke pastis bevalt niet enkel de liefhebber van deze aperitief met anijs, maar weet ook de niet-kenners te overtuigen met de verfrissende toets. Naast anijs en zoethout vindt men nog een tiental planten terug (alsem, engelwortel, koriander, kardemom,...) die zorgen voor een zoete, kruidige toets. Pastis Ardent mocht op het Internationaal Concours van Frankfurt in 2020 de Grand Gold medaille in ontvangst nemen. Deze bijzondere Belgische pastis kan puur geproefd worden om de verschillende smaken ten volle te ontdekken. U kunt Pastis Ardent uiteraard ook serveren met water om volop te genieten van de florale, kruidige aspecten van deze verfrissende drank. Een unieke pastis die u zeker moet ontdekken!
  • Deze schuimwijn komt voort uit een selectie Glera druiven van de heuvels uit Treviso.  Hier zijn druiven elegant zuur en de wijnen licht en fris van karakter. Zo ook deze aangename Prosecco, bereid volgens de Charmat methode. In de geur acaciabloemen met een goede en fijne intensiteit, fris fruitig en elegant met een vleugje perzik en gele appel.  Zacht van smaak met karakter en prettig droog. Stralend strogeel van kleur vol fijne belletjes.
  • Een klassieke champagne waar volgende druiven in gelijke verhouding verwerkt werden : Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. 30 maanden gerijpt op fles op de traditionele manier. Een lekkere, elegante en rijpe champagne met volle heerlijke parelende mondvulling.
  • De productie van deze cava gebeurt in Sant Sadurni d'Anoia , een gemeente in de Spaanse provincie Barcelona in de regio Catalonië. Deze Cava Brut is het resultaat van de selectie van enkel de beste druiven. Een zeer verzorgde vinificatie, een tweede gisting en rijping draagt hiertoe bij. Lichtgele kleur, fruitig met mooie bubbels en mousse. In de neus is de Cava Brut opmerkelijk fruitig, in de mond fris met een zeer aangename afdronk.  Topcava!
  • De Crémant de bourgogne is een blend van Chardonnay, Pinot Noir, Aligoté en Gamay. Hij heeft een mooie complexiteit, mondvullend, structuur en evenwicht.  Deze Crémant de Bourgogne heeft een prachtige witte kleur met schitterende reflecties. In de neus vinden we mineraliteit. In de smaak noties van boter, brioche en wat floraliteit.
  • Kyro Pink

    35,85

    Kyrö Pink Gin is een traditioneel gemaakte kleine batch gin. Hij is doordrenkt met rode bosbessen, aardbeien en rabarber, kortom: het beste van de Finse bossen en tuinen. Een roze gin gemaakt om door iedereen evenveel van te genieten. Geen plakkerig zoet, wel super finessevol. Pink Gin krijgt de roze kleur van natuurlijke ingrediënten zoals aardbei en rabarber, en na verloop van tijd kan de kleur vervagen. Dit heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van Kyrö Pink Gin. Probeer Kyrö Pink Gin met frisdrank of tonic en veel ijs. Zeer zachte gin met fijne, elegante smaken van rode besssen en jeneverbes.

  • Oxygin

    44,95

    Met deze Oxygin bouwt Frederik van Duüren van uit Oostduinkerke gestaag verder aan zijn lijn van ondertussen al 4 uitzonderlijke gins die in Outrijve worden gedistilleerd. Na zijn Duingin, Ginius en Ginger zorgt hij deze keer voor een duidelijke maar subtiele Oosterse toets met relatief weinig botanicals. Van de tien ingrediënten zorgen sencha thee en bamboe voor een frisse, vegetale toets met een licht bittere basis, terwijl citroengras de topnoten levert. Het eerder ongewone gebruik van sumak, een fris-zuur smakend steenbesje uit het Midden-Oosten en Azië dat wordt vermalen, voegt wat kruidigheid toe aan een complexiteit die door rabarber wordt gedragen. Dit alles zorgt voor een frisse en vlot drinkende gin die in combinatie met een neutrale tonic zuurstof geeft aan een jachtig leven.

  • Brockmans

    43,00
    Anders dan alle andere.  Dat was het uitgangspunt van Kevan, Bon, Neil en David toen ze Brockmans gin creeerden. Het viertal beschikte over specifieke technische bagage in de distillatie van spirits.  Die brachten ze samen met als enige doel: het ontwikkelen van de gin die zo intens, subtiel en zacht is dat tonic overbodig wordt.

    Brockmans is als geen andere gin. Het staat trots op zichzelf, los van de vele andere soorten gin vanwege het unieke recept van exquise plantaardige ingrediënten en het geduldige destillatieproces. De meer traditionele tonen van gin worden gecombineerd met een verfrissende invloed van citrus en aromatische wilde bramen en bosbessen. Dit zorgt voor een intens soepele gin-smaak die sensueel en gewaagd anders is.

  • De naam Alma Andina betekent letterlijk ‘De Ziel van de Andes’ Door te spelen met hoogteverschillen en de verschillende terroirs van de Andes, ontstaat een zeer verrassende range wijnen in een betaalbare prijsklasse, met een enorme bandbreedte in smaak. Van frisheid en primair fruit, zoals in de Torrontés, tot aan stoere, krachtige Shiraz of Malbec. Licht en verfrissend. Tropisch fruit en steenfruit met tonen van geroosterde amandelen. Lekker als aperitief, bij salades en bij Oosterse gerechten met milde 'spicy' kruiden.
  • In de GlenAllachie 12 years French Virgin Oak komt het beste vanuit de huisstijl van GlenAllachie samen met het beste van een experimentele finish op virgin oak vaten van Frans eik. Deze single malt whisky is onderdeel van de Virgin Oak Series, waarin whisky eerst gerijpt wordt op ex-bourbonvaten en vervolgens een narijping op nog niet eerder gebruikte vaten van een specifieke houtsoort ondergaat. Na een rijping van meer dan 10 jaar op ex-bourbonvaten is deze whisky 18 maanden voor het afvullen naar virgin oak vaten van Frans eik (Quercus Robur) overgeheveld. Dit hout is afkomstig uit de Haute-Garonne regio en het gebruik hiervan geeft de GlenAllachie French Virgin Oak delicate, subtiele en zelfs een beetje aardse smaakinvloeden mee. Toetsen van honing, toffee, mokka, sinaasappelzeste en kruiden ondersteunen elkaar in de neus. Rijke toetsen van honing komen in de mond samen met hints van toffee, butterscotch en rijke tonen van mokka. Met wat tijd in het glas ontwikkelt dit zich naar een mix van kaneel en grapefruit met hieromheen hints van aarde.
  • 60% Fiano - 40% Greco Strogeel met groenachtige reflecties. De neus is vrij intens en complex, de bloemige en fruitige tonen vallen op. In de mond is het vol, vet en persistent met een goede zuurgraad en hartig. Hints van tropisch fruit en een citrus mond. Fiano geeft de bloemige tonen aan de wijn, Greco geeft wat groene kruiden en citrus fruit. De fijne zuren en het subtiele bittertje maken de wijn typisch Italiaans.
  • 80% Verdejo - 20% Sauvignon Blanc Een jonge, frisse witte wijn die een evenwicht vindt tussen frisse, tropische fruitigheid en lichte zuren. Ideale terraswijn!
  • Een strogele wijn met groene tinten en delicate florale aroma’s met een citrustoets. Het is een frisse en mineraalrijke smaakervaring in een evenwichtige, volle structuur. Deze combinatie van Garganega en Chardonnay is afkomstig van Veneto en heeft er ook alle positieve kenmerken van. Veneto kent een zacht klimaat met natte winters. De druiven krijgen er de tijd om zich langzaam te ontwikkelen. Dat uit zich in wijnen met een zacht en subtiel karakter. Schitterend bij Italiaanse klassiekers zoals risotto en pasta met vis, schelpen en wit vlees. Ook bij Vlaamse en Franse gerechten met schelpdieren, asperges en vis is dit een uitstekende wijn.

Titel

Ga naar de bovenkant