Webshop

  • De Chenin Blanc druif, in de 17e eeuw meegenomen uit Frankrijk naar Zuid-Afrika, heeft zich ontwikkeld tot de ster van Zuid-Afrika. Deze sappige wijn zit vol fruit, is aromatisch, fris en wordt gekenmerkt door aroma’s van nectarine en perzik.
  • Rosé uit Aconcagua Andes in Chili. Dit gebied situeert zich 100 km van Santiago en wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte. Het heeft een mediterraan klimaat en kent weinig regenval tijdens het groeiseizoen, de koele nachten zorgen voor een optimale rijping van de druiven. Intens gekleurde rosé wijn met speelse geuren van frambozen en aardbeien. In de aanzet een frisse start, nadien een palet van rood fruit en een klein tintje kruidigheid. Mooie passe partout wijn !
  • De legende van Sarah's Creek gaat ver terug in de geschiedenis. Het kind, Sarah was op weg naar school toen ze in de 'creek' overdonderd werd door de schoonheid van de natuur. De tijd en de school verloren haar betekenis en het meisje kwam niet meer in school aan. De wijnmaker wil die band met de natuur en het zorgeloze moment van het meisje weerspiegelen in deze wijn. Hij is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc uit geselecteerde wijngaarden. Een zeer expressieve neus van groene appel en citrus. De mond start zacht en eindigt met de typische frisheid van een sauvignon.
    Meer info op www.sarahscreek.co.za
       
  • Dit is de instapwijn van het domein Saronsberg. Het is een droge, volle rode wijn met heel zachte en elegante tannines.  In de smaak vinden we donkere bessen, een kruidige ondertoon en een subtiele houttoets.  
  • Deze rosé heeft de kleur van rozenblaadjes met een smaak van jonge pruimen, rode bessen en kersen aroma's. Het mondgevoel is goed in balans met een frisse afdronk. Fermentatie : de druiven werden in de vroege ochtend met de hand geplukt en geforceerd gekoeld tot 4 ° C. Vervolgens werden ze gesorteerd, ontsteelt en gesorteerd op triltafels met 25 personen hoog opgeleid personeel. Een percentage sap, uitgelekt uit volle rijpe Shiraz, werd toegevoegd voor meer structuur en gewicht in het midden van het gehemelte. De fermentatie duurde 21 dagen om te voltooien bij 14 ˚C.
  • Rode wijn gemaakt van 4 druivensoorten : Cabernet Sauvignon 38%, Petit Verdot 21%, Malbec 17%, Merlot 14%, Cabernet Franc 10% De druiven voor deze Saronsberg Seismic Rooi werden manueel geoogst. Dit is een donkere rode wijn met aroma’s van cassis, rode bessen en zeer verleidelijke, maar goed gedoseerde tonen van het eikenhout. De wijn is vol van smaak met veel rijp fruit, subtiele kruidige tonen en stevige maar zachte tannines.  De wijn kreeg 20 maanden houtrijping. Ondanks de kracht ook een zeer elegante wijn, een topper!  Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg in de regio Tulbagh, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.
  • De Saronsberg Provenance Shiraz is donker paarsrood van kleur en kreeg 18 maanden houtlagering.  In de neus vinden we heerlijke aroma’s van donkere bessen, leer en tabak. In de mond smaken van rood fruit, zwarte bessen, kruiden en in de verte wat florale toetsen. Fluweelzachte tannines en een volle body maken dat deze wijn een sterke maar soepele afdronk heeft. Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg in de regio Tulbagh, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.
  • De druiven zijn afkomstig van verschillende percelen om zo de Franse en Italiaanse kenmerken van de merlot druif te doen uitkomen. De druiven van de verschillende percelen worden apart gerijpt in Franse oude eik (9 maanden) om daarna te blenden. De wijn wordt gekenmerkt door smaken van rijp rood fruit zoals pruimen en donkere kersen.  Een aardse complexiteit en de uitgesproken mineraliteit maakt het geheel af.  Mooie, rijpe zuren en de elegante tannine structuur combineren tot een zeer fijne en elegante wijn.
  • De Teerenpeli Distillery is een familiebedrijf en werd opgericht in 2002 in Lahti, Finland. Tegenwoordig is de distilleerderij de grootste distilleerderij in Finland, gespecialiseerd in het produceren van Single Malt-whisky's van topkwaliteit. Ze gebruiken traditionele pot still distilleerapparatuur, gekocht uit Schotland.

    Kulo wordt gedistilleerd uit lokale gemoute gerst en 7 jaar gerijpt in geselecteerde sherryvaten. Kulo wordt gebotteld op een sterkte van 50,7% ABV om het karakter van de whisky op te bouwen.  Zeer zachte, weelderige en fruitige whisky met aroma's van rozijnen, gedroogd fruit, vanille, houtrook, donkere chocolade en bruine suiker.
  • De wijnen van Tenuta Ulisse zijn het resultaat van de passie en ervaring van grootvader, vader en zonen Antoni en Luigi Ulisse. De wijngaarden bevinden zich op de uitlopers van de Apennijnen, tussen de bergen en de Adriatische Zee, en staan afwisselend onder invloed van de koele wind van zee en de koele luchtstromen uit de nabijgelegen hoge bergen. Tenuta Ulisse bezit 95 ha wijngaarden waarvan de druiven met de hand worden geplukt. Koeling van de druiven tot tegen het vriespunt vòòr de persing vertaald zich in uitzonderlijk lekkere aromatische wijnen. Deze wijn heeft een gele kleur met groene tinten. Fruitig aroma met een beetje citrus, tropische nuances, perzik en exotisch fruit zoals papaya. Een aanhoudende frisse smaak met een beetje balsamico op het einde. Mooie aciditeit ook weer met een volle structuur.
  • Frisse en fruitige rosé met fijne aroma’s van rood fruit. Evenwichtige smaak met fijne zuren die zorgen voor een speelse en zéér verfrissende afdronk.  Lichte wijn, ideaal bij warme temperaturen!
  • The Gentleman Bartender - Cocktail Bramble Gin en braambessenlikeur? YES PLEASE! De zoete zonde waar iedereen naar verlangt.  Klaar om te drinken!
  • The Gentleman Bartender - Cocktail

    Margarita

    Delicate balans van zoet, zuur, bitter en zout. Daarbij dan nog eens het aroma van de tequila...  Whats not to love?  Klaar om te drinken!

  • The Gentleman Bartender - Cocktail

    Metropolitan

    Cognac maken we terug hip met deze cocktail. Een recept vanuit 1900 met cognac, vermouth & bitters. Klaar om te drinken!

  • The Gentleman Bartender - Mocktail

    Sweet Smoke

    Lapsang souchong thee & granaatappel gaan hand in hand in deze zoete rokerige mocktail.

    Prachtige delicate smaak die toch het grote publiek kan bekoren.  Klaar om te drinken!

  • De uitzonderlijke schoonheid van Bal Masque komt waarschijnlijk voort uit het mercurial. Met wijsheid, humor en zwier heeft deze whiskymaker raadselachtige Franse eikenhouten vaten gebruikt om een verleidelijk, mysterieus karakter te creëren.

    Verboden boomgaardvruchten in overvloed en deze verstrengelen op de tong met zoete, zintuiglijke kruiden, rozijnen, vanille en nootmuskaat, met subtiele achtergrondtonen van geroosterde amandelen en wierook.

    Gebotteld op 54% ABV. Om een ​​gevoel van intriges en verleiding te creëren is er alleen Franse eik gebruikt om de whisky te laten rijpen.
  • Het iconische steeds veranderende landschap in het beroemde wijnland van Noord-Californië is de inspiratie voor The Whiskymaker's Editions Sequoia, een nieuwe en uitgebalanceerde single malt-whisky van The Lakes Distillery. Sterk beïnvloed door een diverse combinatie van vattypes en het verkennen van de subtiliteiten van smaak door middel van blending, schetst Sequoia een heel ander beeld dan de meeste door rode wijn beïnvloede whisky's, waarbij ze nooit nalaat de avontuurlijken te verrassen en te belonen. Gedurfd en uitgebreid, de drinkervaring is diep en multidimensionaal, met complexe lagen en intriges, rijp om ontdekt te worden. In de neus en het gehemelte nemen rode aalbessen de leiding en gaan ze schichtig op weg naar gekruide chocolade, rode druiven en gedroogd fruit, met onderweg aangenaam toegeeflijke butterscotch, vijgen en kaneel. Sequoia is non-chill gefilterd en gebotteld met natuurlijke kleur op 53% .
  • De Tullibardine Distillery staat trots in het dorpje Blackford, de toegangspoort tot The Highlands!  Al tientallen jaren produceert dit familiebedrijf handgemaakte Single Malt Scotch Whisky.  Keer op keer brengen ze fijne whisky van hoge kwaliteit. Tullibardine Burgundy Finish 228 is hier ook weer een voorbeeld van.  De kastanjebruine kleur van deze whisky is afkomstig van de tijd die hij doorbracht in een 228 liter houten vat waarop eerder Pinot Noir van Chassagne-Montrachet op lag. In de neus vinden we rode kersen en vanille met hints van chocolade. In de uiterst fijne afdronk vinden we rood fruit, chocolade en een zoete kruidigheid.
  • Deze Pinotage is een kruidige wijn met accenten van chocolade, zwarte peper, munt en eucalyptus. Hij heeft fruitige aroma's van moerbei, bramen en pruimen. Toets van licht verbrande rubber en een diepe smaak van gestoofde zwarte vruchten. De tannine zijn aanwezig maar heel zacht.
  • Een aangename, frisse en aromatische wijn met een fruitige guavatoets. 100% Colombarddruiven, koud vergist met het oog op een frisse wijn. Colombard is een heel sappige en productieve druif die aan de basis ligt van aangename fruitige wijnen zoals deze.
  • Een frisse en fruitige wijn gemaakt van Garnacha druiven (= Grenache). Mooie aardbeikleur en ook in de smaak intense aroma's. Deze rosé is heel smaakvol en kan zowel als aperitief gedronken worden als met heel wat eten gecombineerd worden. Lange en harmonieuze afdronk.

  • Deze  witte wijn is voor 50% gegist in neutraal eiken vaten, de andere helft op inox vaten. Geniet van de goudgele kleur en de aroma’s van rode appel, vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen. Tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op in de neus. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk.
  • Een passie voor ontdekking loopt door alle acht generaties van de stamboom van Whitley Neill. Het is dus misschien passend dat Frederick Neill en zijn nieuwe vrouw tijdens hun huwelijksreis op het prachtige Siciliaanse platteland opnieuw verliefd werden, dit keer op de levendige, pittige smaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen. Met behulp van zijn verfijnde distillatietechnieken streefde Freddy ernaar een wodka-recept te creëren dat de herinneringen aan zijn Siciliaanse huwelijksreis zou oproepen. En het is dit recept dat heeft geleid tot de creatie van Whitley Neill Blood Orange Gin. Een handgemaakte Gin van uitzonderlijke kwaliteit, die barst van de dynamische citrussmaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen in elke druppel, voor een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.

    Heldere, pittige aroma's zorgen voor een zuivere, citrus gin. Een uitbarsting van zoet fruit van Siciliaanse bloedsinaasappelen biedt een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.

  • Xibal

    38,75
    Xibal Gin - Guatemala XIBAL gin, geproduceerd door Industrias Licoras uit Guatemala, is een artisanaal gemaakte gin. Xibalhá is de naam van de Maya-onderwereld. Een immens koninkrijk bewaakt door alziende goden, gevuld met legendes en onschatbare schatten. Met meer dan 3000 jaar bloeiende geschiedenis zijn de Maya’s een mythisch volk dat in het zuiden van Mexico, Honduras, Belize – en Guatemala woonde, waar Xibal Gin is ontstaan. De cultuur van de Maya’s en vooral hun getallensysteem lag in zijn tijd ver voor op die van de Europeanen en is tot op de dag van vandaag verbaasd over wetenschappers. Hoe kon men toen al zulke geavanceerde berekeningen maken? Men stookt deze gin in een originele micro distilleerderij met klassieke, koperen alambiques.  XIBAL komt in een opvallende zwarte matte fles. Men selecteert een zorgvuldige kruidenmix (oa laurier, kardemom,  citroen, zwarte peper, sinaasappel, ..) wat een onwaarschijnlijke leuke en vooral zeer kwalitatieve gin oplevert. Ideaal met een zachte neutrale tonic en citrus.

Titel

Ga naar de bovenkant