Webshop

  • Frankrijk - Vodka De Philtre Organic Vodka is 100% natuurlijk, biologisch en zonder toegevoegde suikers. De vodka wordt geproduceerd in Frankrijk, in de Cognac-regio, met slechts twee kwaliteitsingrediënten: biologische zachte wintertarwe en Gensac bronwater, beter bekend om zijn grote zuiverheid. Het ultieme ingrediënt is de unieke knowhow van Maison Villevert, de wereldberoemde distilleerderij uit de Charentais-regio. De Philtre Organic Vodka is onder blinde omstandigheden getest in een kring van amateurs en heeft zelfs de meest maniakale vodka-kenners voor zich weten te winnen. Een top-vodka die 6x gedistilleerd werd.
  • Whisky 11 jaar gerijpt in een refill hogshead.  Dit is een pure geturfde schat van de Tobermory distilleerderij! Smaakprofiel: Veen is hier niet overdreven, heide en kruiden domineren. Tel daar de kustnoten bij op en je hebt de typische Ledaig. Wat zoetheid in de mond, resultaat van een sappig bijvullend bourbonvat. De finish is ontzettend lang. Alhoewel dit een vatsterkte is, is deze whisky zeer aangenaam.
  • 100% Cinsault Deze licht zalmroze wijn heeft een uitgesproken neus van rijpe aardbei, rode bessen en kersen. De smaak is licht met wederkerend fruitboeket. Milde en middellange afdronk.
  • De Little G White Rum is van het agrarische type, het is gemaakt met een van de beste suikerriet in de wereld, die afkomstig is uit Guadeloupe en Martinique.  Distillatie in Dinant, België.  Het is de basis rum die gebruikt wordt om het hele Little G gamma uit te werken. Gemaakt op 40°. De afdronk is zacht, zoet en floraal met een mooi evenwicht tussen soepelheid en kracht. Dit is een fantastische prijs-kwaliteit rum als basis voor uw coctails!  Bovendien Belgisch!
  • Little G is een agrarische rum geëxtraheerd uit suikerrietsap van Martinique en Guadeloupe. We hebben deze gekozen vanwege hun smaak en kwaliteit. Ze geven de rum al zijn frisheid en zijn bloemige en fruitige karakter. Een reis naar het land van de zon! De rum heeft een dubbele distillatie in kolom in België ondergaan, hij wordt gekenmerkt door een aromatische vanille noot en een lange afdronk.  Vettige en florale rum met een zeer kruidige afdronk.
  • Little G Rhum Vieux is een rum ‘typé agricole‘. Hij wordt gemaakt van het beste suikerrietsap, namelijk dat van de Franse Antillen. De rum heeft een kolomdistillatie ondergaan in België (Wave Distil in Dinant) en heeft vervolgens 4 jaar gerijpt in eiken vaten die ervoor porto en cognac bevat hebben.  Dit resulteert in een rum met aromatische vanilletoets en een zeer lange afdronk.
  • Lothian Vineyards is een familiaal domein in de Elgin regio, gelegen op zo’n 70 km van Kaapstad. Inmiddels gerund door de 3de generatie, de broers Gavin en Ewan. De ligging van het domein aan de Kogelberg, een regio met een rijke diversiteit aan zeldzame planten, het koele klimaat, de zuidgerichte hellingen met wijngaarden, en het Atlantische oceaanbriesje maken het tot een ideale omgeving om hoge kwaliteitswijn te leveren. Een heldere, schitterende licht goudgele kleur in het glas met reflecties van groen. Een subtiele neus met hints van dennennaalden, kruisbes, kamille, kruidigheid en een mooie mineraliteit. Dit is een droge riesling! In de mond een frisse aciditeit, eerst een citrustoets, grapefruit en erna knapperige groene appel, meloen, kiwi. De aciditeit is diepgaand en geeft de wijn een mooie lengte en een spanning die zich tot het einde toe opbouwt in een heldere finish.  Mooie complexiteit!
  • 100% Pinotage met 12 maand rijping in Franse en Amerikaanse eik. Een wijn met een intens rode kleur en typische pinotage aroma's: aardbeien, pruimen, banaan, tikje animaal.  Ideale begeleider van geroosterd vlees en pasta's. Een Fair Trade wijn, geproduceerd volgens de principes van eerlijke handel, als reactie op de toenemende armoede in de landen op het zuidelijk halfrond. De slogan “Trade not aid” onderstreept deze gedachte.
  • Arbequina - Spanje Deze olijfolie uit het zuiden van Spanje is een topper. Prijs kwaliteit is deze olijfolie echt onovertrefbaar. Bij diverse proeverijen komt hij er altijd positief uit. Het is een zachte olijfolie met een lichte pepertoets. Bakken, braden, in salades? Overal staat hij zijn mannetje. Sedert 2006 werd deze olie reeds 4x verkozen tot beste olijfolie van het land in de rijpe pluk. Als je weet dat Spanje de grootste producent ter wereld is...
  • Deze Meyer's Jade gin is een frisse ambachtelijke premium gin die elke gin liefhebber zal bekoren. Een perfecte mix van 4 botanicals (jeneverbes, koriander, engelwortel en citroenthym) en het gebruik van limoen zeste én de vrucht van de limoen zelf geven deze gin een heerlijk frisse toets.  De zeste van de limoen zorgt voor de perfecte match met de andere botanicals, terwijl de vruchten zelf het eindproduct extra body textuur geven.
  • Ruby is niet zomaar een roze gin. Er is lang nagedacht over het springen op deze roze trein, maar door naar de markt te kijken, ontdekten de makers dat er iets ontbrak. Elke roodachtige vrucht is ondertussen gebruikt om fruitige, vaak te zoete, roze gin te maken. Meyer's Gin Ruby is een jeneverbes gedreven gin met zeer subtiele bloemige tonen: hibiscus en roos. Niet te veel, maar net genoeg om deze gin buitengewoon plezierig te maken. Drink ROZE!

  • 66% Merlot - 34% Cabernet Franc De wijngaarden van waar deze wijn afkomstig is liggen op de heuvels van de Simonsberg. De wijngaarden liggen tussen de 160-200 meter boven zeeniveau.  De fermentatie van deze wijn gebeurt in roestvrijstalen tanks. Na de fermentatie rijpt de wijn nog gedurende 18 maanden op Franse eiken vaten, waarvan 20% nieuwe vaten. Mondvullende, complexe wijn met in de neus duidelijke toeten van zwarte bessen, rijpe bos en braambessen, tijm en ceder. Mooi evenwicht tussen rijp zwart fruit, versmolten tannines en frisse zuren.
  • De wijn heeft een brilliant geel groene kleur. Deze Sauvignon Blanc heeft een uitgesproken neus van groene vijgen, groene pepers en vers gesneden gras. De wijn is mondvullend en zacht, heeft mooie zuren en de aroma's komen terug in de smaak, gevolgd door een halflange afdronk. Frisse wijn, heel lekker als aperitief, bij salades en lichte visgerechten.
  • Deze Chardonnay heeft een mooie neus van rijp citrus- en tropisch fruit en vanilletonen. In de mond is de wijn medium vol tot vol, met fraaie tonen van geel fruit en eindigend met heerlijke zuren waardoor de wijn helemaal in balans komt en de smaak lang aanhoudt in de mond. Dorstlessend en culinair tegelijk dus een wijn voor elk moment!
  • Licht strogele wijn met veel passievrucht en gele en groene appel in de neus. De lichte houttoets geeft fijne biscuit in de mond met een frisse, minerale, lange afdronk. 35% houtgelagerd gedurende 8 maanden.
  • Zuid-Afrika koestert sinds zijn eigen bijzondere druif, de Pinotage.  In de loop der jaren is het wijnmaken in Zuid-Afrika geperfectioneerd en zijn de Pinotage wijnen eleganter geworden en soepeler, zodat ze door veel wijnliefhebbers worden gewaardeerd. Er is ook meer fruit in gekomen, met geuren die vaak doen denken aan frambozen, maar ook meer exotische vruchten, zoals banaan. Toch is, ondanks alle moderne techniek, het maken van een rosé van Pinotage geen gemakkelijke opgave. Het leuke is natuurlijk als de eigenschappen van de Pinotage toch ook herkenbaar blijven, zoals in deze smaakvolle rosé, die mooi zacht is, met goed fruit, kersen, een aangename frisheid, mild, niet beendroog en ook wat banaan. Een heel aangenaam glas rosé.  Heel lekker bij kip, Aziatische keuken of voor op het terras.
  • In de neus vinden we sherryhout en walnoot aangevuld met subtiele hints van abrikoos, vanille en tropisch fruit. De smaak is vol en fruitig, met boventonen van kruiden en noten. De afdronk is zacht, karaktervol en langdurig.
    Alle Cape Brandy van VS-kwaliteit moet minimaal 3 jaar in eikenhouten vaten worden gerijpt. De brandewijn die in Oude Molen VS wordt gebruikt, is vaak ouder dan dit, waardoor het een uitzonderlijk voorbeeld is van de VS-sortering.
    Het Franse Cognac-equivalent voor VS is 2 jaar.
    Het maken van Cape Brandy in Zuid-Afrika heeft een rijke en kleurrijke geschiedenis, die teruggaat tot 1672, toen de allereerste Kaapse wijn aan boord van een Nederlands schip werd gedistilleerd tot Kaapse Brandy.
    De productiemethoden zijn sindsdien geëvolueerd met de eb en vloed van koloniale bezoekers, waarvan de bekendste Renier "René" Van Eibergen Santhagens is, die in 1909 Cape Brandy begon te maken in de Oude Molen Distilleerderij.
    Het woord Brandy is afgeleid van het oude Nederlandse "Brandewijn", wat verbrande wijn betekent - een verwijzing naar de distillatie en rijping ervan in verkoolde eikenhouten vaten.
  • Karamel, perziken en citrustoetsen in de neus gevolgd door een volle smaak van gedroogd fruit, kruiden, rozijnen en een subtiele nootachtige smaak. De afdronk is lang en verwarmd met een aanhoudende zoetheid.
    Alle Cape Brandy van VSOP-kwaliteit moet minimaal 5 jaar in eikenhouten vaten worden gerijpt. De brandewijn die in Oude Molen VSOP wordt gebruikt, is vaak ouder, waardoor het een uitzonderlijk voorbeeld is van de VSOP-sortering.
    Het Franse Cognac-equivalent voor VSOP is minimaal 3 jaar.
    Koperen distillatie kolommen produceren de rijkste en meest smaakvolle Cape Brandy door zorgvuldige dubbele destillatie.
    Wanneer eikenhouten vaten iets langer worden geroosterd, worden meer van de natuurlijke suikers uit het hout naar boven gehaald en gecarameliseerd. Het zijn deze suikers, die gedurende vele jaren door de Brandy worden opgenomen, die deze VSOP zijn subtiele karamelzoetheid geven.
    Het maken van brandewijn in Zuid-Afrika heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1672, toen de allereerste Kaapse wijn aan boord van een Nederlands schip werd gedistilleerd tot Kaapse Brandy. De productiemethoden zijn sindsdien geëvolueerd de eb en vloed van koloniale bezoekers, waarvan de bekendste Renier "René" Van Eibergen Santhagens is, die in 1909 begon met stoken in Oude Molen.
  • Oxygin

    44,95

    Met deze Oxygin bouwt Frederik van Duüren van uit Oostduinkerke gestaag verder aan zijn lijn van ondertussen al 4 uitzonderlijke gins die in Outrijve worden gedistilleerd. Na zijn Duingin, Ginius en Ginger zorgt hij deze keer voor een duidelijke maar subtiele Oosterse toets met relatief weinig botanicals. Van de tien ingrediënten zorgen sencha thee en bamboe voor een frisse, vegetale toets met een licht bittere basis, terwijl citroengras de topnoten levert. Het eerder ongewone gebruik van sumak, een fris-zuur smakend steenbesje uit het Midden-Oosten en Azië dat wordt vermalen, voegt wat kruidigheid toe aan een complexiteit die door rabarber wordt gedragen. Dit alles zorgt voor een frisse en vlot drinkende gin die in combinatie met een neutrale tonic zuurstof geeft aan een jachtig leven.

  • In Sprimont, zowat de toegangspoort tot de Ardennen, wordt Pastis Ardent met passie geproduceerd volgens de traditionele methode van de firma Noblesse, opgericht in 1882. De pastis is enkel en alleen gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en is bovendien BIO gecertificeerd. Deze verfrissende, unieke pastis bevalt niet enkel de liefhebber van deze aperitief met anijs, maar weet ook de niet-kenners te overtuigen met de verfrissende toets. Naast anijs en zoethout vindt men nog een tiental planten terug (alsem, engelwortel, koriander, kardemom,...) die zorgen voor een zoete, kruidige toets. Pastis Ardent mocht op het Internationaal Concours van Frankfurt in 2020 de Grand Gold medaille in ontvangst nemen. Deze bijzondere Belgische pastis kan puur geproefd worden om de verschillende smaken ten volle te ontdekken. U kunt Pastis Ardent uiteraard ook serveren met water om volop te genieten van de florale, kruidige aspecten van deze verfrissende drank. Een unieke pastis die u zeker moet ontdekken!
  • In het glas heeft deze rosé de typische lichtroze kleur zoals vele rosé wijnen uit Zuid-Frankrijk en de Provence. In de neus is de wijn levendig en expressief met tonen van rood fruit, zoals frambozen, een vleugje aardbei en wat perzik. Ook in de mond komt de levendigheid terug maar ook de goede balans tussen het fruit en de zuren. Heerlijk fris en mooi fruitig, kortom een rosé om van te genieten.  Paul Mas noemt deze wijn zelf : DE zomerwijn van het jaar !
  • Penderyn Rich Oak is een Welshe single malt whisky die z'n rijpingsduur doorbrengt op ex-bourbonvaten met daaropvolgend een narijping op ex-wijnvaten. Penderyn heeft al eerder een Rich Oak whisky op de markt gebracht, eerst als limited edition uitgave op 50% alcohol en later nog eens een single cask. Nu is gekozen om een toegankelijkere variant met een vergelijkbaar karakter uit te brengen die tevens tot het kernassortiment van het merk behoort. Penderyn Rich Oak doet in de neus denken aan een mix van pure chocolade, fudge, kaneel en kruiden met op de achtergrond hints van appel, banaan, mango en guave. Rijk en complex van smaak. Romige hints van vanille, eik en kaneel met een vleugje noten dat dit verder verrijkt. De afdronk is romig met hints van vanille.
  • Producteurs Plaimont is de locomotief van de Sud-Ouest en een van de meest innovatieve wijnbedrijven van heel Frankrijk. Met 1000 aangesloten vignerons, circa 5.250 hectare wijngaard en een productie van ongeveer 385.000 hectoliter is Producteurs Plaimont de grootste speler in de Sud-Ouest. Een sympathieke, droge Zuid-Franse rosé. Sprankelend lichtroze van kleur. Een intense en verleidelijke geur van klein rood fruit, zoals bessen, frambozen en aardbei. De smaak is levendig en fris, mondvullend en de wijn heeft een goede structuur.  Dit is een ideale rosé voor op het terras, in een hangmat of bij de borrel. Ook is het een uitstekende begeleider van een lichte lunch. Bij een salade, zeevruchten of een verse sandwich. Hij kan ook best wat pittigs hebben.
  • Xamayca is geen typfout, het is de Awarak benaming voor Jamaica en betekent "land van hout en water". De Awarak's leefden in Jamaica lang voor Colombus er in 1494 voet aan wal zette. Deze blend is afkomstig van de pot stills van Clarendon en Long Pond. Xamayca rijpte 3 jaar ter plaatse en nadien nog 1 jaar op ex-cognac vaten te Bonbonnet bij Maison Ferrand, eigenaar van Plantation Rum. De rum heeft geen toegevoegde suiker en is dus een droge rum die u zowel in cocktails als puur kunt degusteren. Plantation Xamayca is in de neus zeer complex, licht rokerig en vlezig met fruitige, herbale en zure toetsen. Verderop komt de vanille u tegemoet, bijna als in gebak, met gestoofde banaan, bitter schil van sinaasappel en rijpe ananas. In de mond droog, met een eerder floraal en fruitig profiel van rozenwater, peer, witte druif abrikoos en suikerappel. Daarna komen kokosmelk, balsem, piment en noten aan de beurt.
  • Afkomstig uit Veneto in Italië, waar sinds de 18de eeuw de wijngaarden in het gebied van de rivier de Piave liggen. Een mooie droge mousserende wijn op basis van 60% Pinot Blanc en 40% Chardonnay. Een heerlijk bouquet van rijp fruit en bijzonder fris.  Zeer fijne bubbels in het glas en even fijne smaak in de mond!
  • Deze schuimwijn komt voort uit een selectie Glera druiven van de heuvels uit Treviso.  Hier zijn druiven elegant zuur en de wijnen licht en fris van karakter. Zo ook deze aangename Prosecco, bereid volgens de Charmat methode. In de geur acaciabloemen met een goede en fijne intensiteit, fris fruitig en elegant met een vleugje perzik en gele appel.  Zacht van smaak met karakter en prettig droog. Stralend strogeel van kleur vol fijne belletjes.
  • 60% Fiano - 40% Greco Strogeel met groenachtige reflecties. De neus is vrij intens en complex, de bloemige en fruitige tonen vallen op. In de mond is het vol, vet en persistent met een goede zuurgraad en hartig. Hints van tropisch fruit en een citrus mond. Fiano geeft de bloemige tonen aan de wijn, Greco geeft wat groene kruiden en citrus fruit. De fijne zuren en het subtiele bittertje maken de wijn typisch Italiaans.
  • Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954. Deze Nero di Troia is een soepele, zachte wijn met veel rijp zwart fruit en onderliggende indrukken van zoethout en kruiden.  Fluweelzachte tannines maken de wijn tot een topper!
  • 71% Cabernet Sauvignon - 29% Shiraz Een rijpe moderne wijn vol met rijpe bessen en noties van tabak, fruitig karakter met een beetje kruidigheid en vanille. In de mond vol en rond met zachte tannine en een mooie lange zachte afdronk.  
  • Deze wijn op basis van Chardonnay zal zeker bekoren met zijn aroma’s van steenfruit ondersteund door een subtiele eiktoets.  Moelleux en aciditeit zijn heel mooi in evenwicht. Mooie mondvullende wijn met een lichte aangename kruidigheid en een hint van eik.

Titel

Ga naar de bovenkant