Webshop

  • De naam Alma Andina betekent letterlijk ‘De Ziel van de Andes’ Door te spelen met hoogteverschillen en de verschillende terroirs van de Andes, ontstaat een zeer verrassende range wijnen in een betaalbare prijsklasse, met een enorme bandbreedte in smaak. Van frisheid en primair fruit, zoals in de Torrontés, tot aan stoere, krachtige Shiraz of Malbec. Licht en verfrissend. Tropisch fruit en steenfruit met tonen van geroosterde amandelen. Lekker als aperitief, bij salades en bij Oosterse gerechten met milde 'spicy' kruiden.
  • In de GlenAllachie 12 years French Virgin Oak komt het beste vanuit de huisstijl van GlenAllachie samen met het beste van een experimentele finish op virgin oak vaten van Frans eik. Deze single malt whisky is onderdeel van de Virgin Oak Series, waarin whisky eerst gerijpt wordt op ex-bourbonvaten en vervolgens een narijping op nog niet eerder gebruikte vaten van een specifieke houtsoort ondergaat. Na een rijping van meer dan 10 jaar op ex-bourbonvaten is deze whisky 18 maanden voor het afvullen naar virgin oak vaten van Frans eik (Quercus Robur) overgeheveld. Dit hout is afkomstig uit de Haute-Garonne regio en het gebruik hiervan geeft de GlenAllachie French Virgin Oak delicate, subtiele en zelfs een beetje aardse smaakinvloeden mee. Toetsen van honing, toffee, mokka, sinaasappelzeste en kruiden ondersteunen elkaar in de neus. Rijke toetsen van honing komen in de mond samen met hints van toffee, butterscotch en rijke tonen van mokka. Met wat tijd in het glas ontwikkelt dit zich naar een mix van kaneel en grapefruit met hieromheen hints van aarde.
  • 60% Fiano - 40% Greco Strogeel met groenachtige reflecties. De neus is vrij intens en complex, de bloemige en fruitige tonen vallen op. In de mond is het vol, vet en persistent met een goede zuurgraad en hartig. Hints van tropisch fruit en een citrus mond. Fiano geeft de bloemige tonen aan de wijn, Greco geeft wat groene kruiden en citrus fruit. De fijne zuren en het subtiele bittertje maken de wijn typisch Italiaans.
  • 80% Verdejo - 20% Sauvignon Blanc Een jonge, frisse witte wijn die een evenwicht vindt tussen frisse, tropische fruitigheid en lichte zuren. Ideale terraswijn!
  • Een strogele wijn met groene tinten en delicate florale aroma’s met een citrustoets. Het is een frisse en mineraalrijke smaakervaring in een evenwichtige, volle structuur. Deze combinatie van Garganega en Chardonnay is afkomstig van Veneto en heeft er ook alle positieve kenmerken van. Veneto kent een zacht klimaat met natte winters. De druiven krijgen er de tijd om zich langzaam te ontwikkelen. Dat uit zich in wijnen met een zacht en subtiel karakter. Schitterend bij Italiaanse klassiekers zoals risotto en pasta met vis, schelpen en wit vlees. Ook bij Vlaamse en Franse gerechten met schelpdieren, asperges en vis is dit een uitstekende wijn.
  • Floating Dutchman wilde een originele Zuid-Afrikaanse rum maken met de beste lokale ingrediënten. Ontstaan in Kaapstad in 2016, duurde het 3 jaar om het proces te perfectioneren. Van het perfectioneren van de fermentatiemix tot het selecteren van de distillatiemethode groeide de ambitie om een authentieke drinkervaring te creëren die de regio zou verdedigen. Door een combinatie van traditionele en moderne methoden waren ze in staat om een werkelijk unieke Zuid-Afrikaanse ervaring te creëren. Gedestilleerd uit gefermenteerde melasse, gerijpt in Franse eikenhouten vaten, meesterlijk gemengd voor een ongeëvenaarde afdronk. Een bloemig boeket met hints van vanille, kruiden en eikenhout. Zachte chocolade- en karameltonen in de mond zorgen voor een lichte, hartige melasse-afdronk.
  • Floating Dutchman wilde een originele Zuid-Afrikaanse rum maken met de beste lokale ingrediënten. Ontstaan in Kaapstad in 2016, duurde het 3 jaar om het proces te perfectioneren. Van het perfectioneren van de fermentatiemix tot het selecteren van de distillatiemethode groeide de ambitie om een authentieke drinkervaring te creëren die de regio zou verdedigen. Door een combinatie van traditionele en moderne methoden waren ze in staat om een werkelijk unieke Zuid-Afrikaanse ervaring te creëren. Meesterlijk afgewerkt met kolom-gedestilleerde, gefermenteerde stroopmelasse om een premium heldere drank te creëren. Zomerfruit en karameltonen maken plaats voor een smaak van zwarte bessen. Een gladde, scherpe afdronk maakt de ervaring compleet. Ideale basis voor mojito !
  • De druiven zijn afkomstig van verschillende percelen om zo de Franse en Italiaanse kenmerken van de merlot druif te doen uitkomen. De druiven van de verschillende percelen worden apart gerijpt in Franse oude eik (9 maanden) om daarna te blenden. De wijn wordt gekenmerkt door smaken van rijp rood fruit zoals pruimen en donkere kersen.  Een aardse complexiteit en de uitgesproken mineraliteit maakt het geheel af.  Mooie, rijpe zuren en de elegante tannine structuur combineren tot een zeer fijne en elegante wijn.
  • Deze wijn heeft een robijnrode kleur. Kruidige toetsen en aroma’s van kersen, pruimencompote en gedroogde vijgen. Hij maakt een fluweelzachte indruk met zachte tannines en zorgt voor een erg soepele wijnbelevenis. Deze Neropasso komt tot stand door een eeuwenoud proces van appasimiento waarbij de druiven gedeeltelijk worden gedroogd op geventileerde zolderruimtes. Op die manier verliezen ze ongeveer 30% van hun vocht. Na de persing zorgt dit proces voor een grotere concentratie van smaken die bijdragen tot het typsiche karakter van deze wijn. Dit is een heel veelzijdige wijn die samengaat met een hele reeks pasta’s met groenten, vlees en kip. Maar ook bij een stoverij of bij Aziatische gerechten is dit een hele goede match. Bovendien is het de ultieme metgezel van kaasschotels. Eveneens verkrijgbaar in Magnum en 3 liter fles beiden in houten kist.
  • 100% Pinotage met 12 maand rijping in Franse en Amerikaanse eik. Een wijn met een intens rode kleur en typische pinotage aroma's: aardbeien, pruimen, banaan, tikje animaal.  Ideale begeleider van geroosterd vlees en pasta's. Een Fair Trade wijn, geproduceerd volgens de principes van eerlijke handel, als reactie op de toenemende armoede in de landen op het zuidelijk halfrond. De slogan “Trade not aid” onderstreept deze gedachte.
  • Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954. Deze Nero di Troia is een soepele, zachte wijn met veel rijp zwart fruit en onderliggende indrukken van zoethout en kruiden.  Fluweelzachte tannines maken de wijn tot een topper!
  • Een premium tonic water gemaakt van nauwkeurig geselecteerde natuurlijke ingrediënten en kinine, gemengd met bronwater uit de Zuid-Afrikaanse bergen om het perfecte tonic water te vormen. Verkrijgbaar in een karton van 4 of een doos van 24 (6 kartons)
  • Een passie voor ontdekking loopt door alle acht generaties van de stamboom van Whitley Neill. Het is dus misschien passend dat Frederick Neill en zijn nieuwe vrouw tijdens hun huwelijksreis op het prachtige Siciliaanse platteland opnieuw verliefd werden, dit keer op de levendige, pittige smaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen. Met behulp van zijn verfijnde distillatietechnieken streefde Freddy ernaar een wodka-recept te creëren dat de herinneringen aan zijn Siciliaanse huwelijksreis zou oproepen. En het is dit recept dat heeft geleid tot de creatie van Whitley Neill Blood Orange Gin. Een handgemaakte Gin van uitzonderlijke kwaliteit, die barst van de dynamische citrussmaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen in elke druppel, voor een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.

    Heldere, pittige aroma's zorgen voor een zuivere, citrus gin. Een uitbarsting van zoet fruit van Siciliaanse bloedsinaasappelen biedt een zachte, knapperige smaak van de mediterrane zon.

  • Deze Meyer's Jade gin is een frisse ambachtelijke premium gin die elke gin liefhebber zal bekoren. Een perfecte mix van 4 botanicals (jeneverbes, koriander, engelwortel en citroenthym) en het gebruik van limoen zeste én de vrucht van de limoen zelf geven deze gin een heerlijk frisse toets.  De zeste van de limoen zorgt voor de perfecte match met de andere botanicals, terwijl de vruchten zelf het eindproduct extra body textuur geven.
  • Ruby is niet zomaar een roze gin. Er is lang nagedacht over het springen op deze roze trein, maar door naar de markt te kijken, ontdekten de makers dat er iets ontbrak. Elke roodachtige vrucht is ondertussen gebruikt om fruitige, vaak te zoete, roze gin te maken. Meyer's Gin Ruby is een jeneverbes gedreven gin met zeer subtiele bloemige tonen: hibiscus en roos. Niet te veel, maar net genoeg om deze gin buitengewoon plezierig te maken. Drink ROZE!

Titel

Ga naar de bovenkant