Webshop

  • De Chenin Blanc druif, in de 17e eeuw meegenomen uit Frankrijk naar Zuid-Afrika, heeft zich ontwikkeld tot de ster van Zuid-Afrika. Deze sappige wijn zit vol fruit, is aromatisch, fris en wordt gekenmerkt door aroma’s van nectarine en perzik.
  • Rosé uit Aconcagua Andes in Chili. Dit gebied situeert zich 100 km van Santiago en wordt omringd door bergen van circa 1500 meter hoogte. Het heeft een mediterraan klimaat en kent weinig regenval tijdens het groeiseizoen, de koele nachten zorgen voor een optimale rijping van de druiven. Intens gekleurde rosé wijn met speelse geuren van frambozen en aardbeien. In de aanzet een frisse start, nadien een palet van rood fruit en een klein tintje kruidigheid. Mooie passe partout wijn !
  • De legende van Sarah's Creek gaat ver terug in de geschiedenis. Het kind, Sarah was op weg naar school toen ze in de 'creek' overdonderd werd door de schoonheid van de natuur. De tijd en de school verloren haar betekenis en het meisje kwam niet meer in school aan. De wijnmaker wil die band met de natuur en het zorgeloze moment van het meisje weerspiegelen in deze wijn. Hij is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc uit geselecteerde wijngaarden. Een zeer expressieve neus van groene appel en citrus. De mond start zacht en eindigt met de typische frisheid van een sauvignon.
    Meer info op www.sarahscreek.co.za
       
  • Dit is de instapwijn van het domein Saronsberg. Het is een droge, volle rode wijn met heel zachte en elegante tannines.  In de smaak vinden we donkere bessen, een kruidige ondertoon en een subtiele houttoets.  
  • Deze rosé heeft de kleur van rozenblaadjes met een smaak van jonge pruimen, rode bessen en kersen aroma's. Het mondgevoel is goed in balans met een frisse afdronk. Fermentatie : de druiven werden in de vroege ochtend met de hand geplukt en geforceerd gekoeld tot 4 ° C. Vervolgens werden ze gesorteerd, ontsteelt en gesorteerd op triltafels met 25 personen hoog opgeleid personeel. Een percentage sap, uitgelekt uit volle rijpe Shiraz, werd toegevoegd voor meer structuur en gewicht in het midden van het gehemelte. De fermentatie duurde 21 dagen om te voltooien bij 14 ˚C.
  • Rode wijn gemaakt van 4 druivensoorten : Cabernet Sauvignon 38%, Petit Verdot 21%, Malbec 17%, Merlot 14%, Cabernet Franc 10% De druiven voor deze Saronsberg Seismic Rooi werden manueel geoogst. Dit is een donkere rode wijn met aroma’s van cassis, rode bessen en zeer verleidelijke, maar goed gedoseerde tonen van het eikenhout. De wijn is vol van smaak met veel rijp fruit, subtiele kruidige tonen en stevige maar zachte tannines.  De wijn kreeg 20 maanden houtrijping. Ondanks de kracht ook een zeer elegante wijn, een topper!  Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg in de regio Tulbagh, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.
  • De Saronsberg Provenance Shiraz is donker paarsrood van kleur en kreeg 18 maanden houtlagering.  In de neus vinden we heerlijke aroma’s van donkere bessen, leer en tabak. In de mond smaken van rood fruit, zwarte bessen, kruiden en in de verte wat florale toetsen. Fluweelzachte tannines en een volle body maken dat deze wijn een sterke maar soepele afdronk heeft. Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg in de regio Tulbagh, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.
  • De druiven zijn afkomstig van verschillende percelen om zo de Franse en Italiaanse kenmerken van de merlot druif te doen uitkomen. De druiven van de verschillende percelen worden apart gerijpt in Franse oude eik (9 maanden) om daarna te blenden. De wijn wordt gekenmerkt door smaken van rijp rood fruit zoals pruimen en donkere kersen.  Een aardse complexiteit en de uitgesproken mineraliteit maakt het geheel af.  Mooie, rijpe zuren en de elegante tannine structuur combineren tot een zeer fijne en elegante wijn.
  • De Teerenpeli Distillery is een familiebedrijf en werd opgericht in 2002 in Lahti, Finland. Tegenwoordig is de distilleerderij de grootste distilleerderij in Finland, gespecialiseerd in het produceren van Single Malt-whisky's van topkwaliteit. Ze gebruiken traditionele pot still distilleerapparatuur, gekocht uit Schotland.

    Kulo wordt gedistilleerd uit lokale gemoute gerst en 7 jaar gerijpt in geselecteerde sherryvaten. Kulo wordt gebotteld op een sterkte van 50,7% ABV om het karakter van de whisky op te bouwen.  Zeer zachte, weelderige en fruitige whisky met aroma's van rozijnen, gedroogd fruit, vanille, houtrook, donkere chocolade en bruine suiker.
  • De wijnen van Tenuta Ulisse zijn het resultaat van de passie en ervaring van grootvader, vader en zonen Antoni en Luigi Ulisse. De wijngaarden bevinden zich op de uitlopers van de Apennijnen, tussen de bergen en de Adriatische Zee, en staan afwisselend onder invloed van de koele wind van zee en de koele luchtstromen uit de nabijgelegen hoge bergen. Tenuta Ulisse bezit 95 ha wijngaarden waarvan de druiven met de hand worden geplukt. Koeling van de druiven tot tegen het vriespunt vòòr de persing vertaald zich in uitzonderlijk lekkere aromatische wijnen. Deze wijn heeft een gele kleur met groene tinten. Fruitig aroma met een beetje citrus, tropische nuances, perzik en exotisch fruit zoals papaya. Een aanhoudende frisse smaak met een beetje balsamico op het einde. Mooie aciditeit ook weer met een volle structuur.
  • Frisse en fruitige rosé met fijne aroma’s van rood fruit. Evenwichtige smaak met fijne zuren die zorgen voor een speelse en zéér verfrissende afdronk.  Lichte wijn, ideaal bij warme temperaturen!
  • The Gentleman Bartender - Cocktail Bramble Gin en braambessenlikeur? YES PLEASE! De zoete zonde waar iedereen naar verlangt.  Klaar om te drinken!
  • The Gentleman Bartender - Cocktail

    Margarita

    Delicate balans van zoet, zuur, bitter en zout. Daarbij dan nog eens het aroma van de tequila...  Whats not to love?  Klaar om te drinken!

  • The Gentleman Bartender - Cocktail

    Metropolitan

    Cognac maken we terug hip met deze cocktail. Een recept vanuit 1900 met cognac, vermouth & bitters. Klaar om te drinken!

  • The Gentleman Bartender - Mocktail

    Sweet Smoke

    Lapsang souchong thee & granaatappel gaan hand in hand in deze zoete rokerige mocktail.

    Prachtige delicate smaak die toch het grote publiek kan bekoren.  Klaar om te drinken!

Titel

Ga naar de bovenkant